Varvsgeneralen efter skottlossningen: "Vi har en krisplan"

Skottlossningen i Vasastan under fredagen påverkar inte Göteborgsvarvet. – Polisen har sagt att vi inte behöver oroa oss, säger varvsgeneralen Bo Edsberger.

ANNONS
|

Göteborgsvarvet är bara en dag bort. Därför oroade sig säkert många anmäldanär en man sköts på öppen gata vid lunchtid på fredageni Vasastan. Men skottlossningen kommer inte påverka starten på löparfesten, meddelar varvsgeneralen Bo Edsberger.

– Det kommer mest påverka känslomässigt. Polisen har sagt att vi inte behöver oroa oss. Det är gängrelaterat. Det är väldigt tur vi har så bra kontakt med polisen, säger han.

Läs mer om skottlossningen i Vasastan här: "Folk gömde sig bakom bilar"

Göteborgsvarvets ledning fick information om skottlossningen vid klocka 14.10 på fredagen. Tio minuter samladeskrisledningsstaben för ett möte.

– Vi hade kontakt med insatsledaren och samlades för att alla ska ge ut samma information. Det här påverkar ingenting, även om det är känslomässigt obehagligt, säger Bo Edsberger och fortsätter:

ANNONS

– Det här hade ingenting med Varvet att göra. Det här hade kunnat när som helst och var som helst.

Varvets ledning har kontakt med polis och Säpo kring hotbilden mot evenemanget. Enligt Bo Edsberger finns ingen hotbild i dagsläget.

– Polisen avgör och om de säger att vi ska ta till några åtgärder så gör vi det. Vi tränar mycket på detta och har en krisplan, säger Edsberger.

ANNONS