Världsmästaren Adèle Milloz död 26 år gammal

Adèle Milloz har vunnit både EM och VM. Men under en utbildningsövning gick någonting snett. Fransyskan störtade – och dog 26 år gammal, rapporterar L'Equipe.

ANNONS
|

Enligt den franska tidningen höll Milloz, som tillhörde världseliten i alpin bergsbestigning, på att utbilda sig till bergsguide vid National School of Skiing and Mountaineering (ENSA) i Chamonix. Hon var bara dagar från examen, men en övning under fredagen skulle få tragiska konsekvenser.

Hon var ute med en 30-årig kvinnlig följeslagare på bergstoppen Mont Blanc i Alperna. Exakt vad som hände är ännu oklart, men en stund senare hittades de båda döda av ett annat gäng på berget.

Hamnade i chocktillstånd

”Kropparna av två fransmän hittades på en sluttning av Aiguille du Peigne. Kropparna hittades av två andra klättrare som hade valt samma väg”, skriver den franska polisen enligt L'Equipe.

ANNONS

De som fann liken hamnade i chocktillstånd, och fick evakueras från berget.

”Våra djupaste kondoleanser går till familj och vänner”, avslutar polisen.

Enligt nyhetsbyrån AFP, som danska BT refererar till, har en utredning inletts för att myndigheter och familj ska få klarhet i vad som hänt.

Milloz vann så sent som 2018 EM-guld i sprint. Året innan dess vann hon dubbla guld på VM i Sotji, både individuellt och i stafett.

LÄS MER:Göteborgaren Emma Isgren första transpersonen på K2

ANNONS