Jonas Larholm.

"Var som att cykla"

|

Under VM har Sveriges kantspelare Niclas Ekberg och Fredrik Petersen turats om att ta de svenska straffarna. Båda två är säkra vid straffpunkten, men mot Polen missade Petersen en straff i första halvlek och i slutet av halvleken räddade den polske målvakten Slawomir Szmal Niclas Ekbergs andra straff.

Nästa straff fick inte Sverige förrän med dryga sex minuter kvar att spela, vid ställningen 22–20. Niclas Ekberg sög tag i bollen men då klev Jonas Larholm fram, begärde till sig bollen och satte iskallt 23–20 bakom Szmal.

– Jag tror att Ekberg blev lite snopen men jag hade faktiskt fått direktiv att lägga den, så jag snodde den inte, säger Larholm.

Senast den svenske stjärnan sköt en straff var före jul i klubblaget Ålborg, men Larholm visade inga nerver.

– Det är ungefär som att cykla, så det var okej.

Jonas Larholm har varit den svenske ledaren i anfallsspelet under VM och mot Polen fick han även spela på sin gamla position som mittnia, med Kim Ekdahl Du Rietz till vänster.