Vansinnestackling sänkte Porto – Juventus mot kvartsfinal

|

Estádio do Dragão kokade och supportrarna hade bestämt sig för att bära fram laget till ett fint resultat i åttondelsfinalen i Champions League. Och inledningsvis såg det bra ut för Porto.

Portugiserna rullade boll och tryckte tillbaka det meriterade motståndarlaget, men vänsterbacken Alex Telles förstörde festen på två minuter.

24-åringen inledde med att stämpla Juan Cuadrado i den 25:e minuten och avslutade med en vårdslös tackling på Stephan Lichtsteiner. Två hjärnsläpp – som gav två gula kort och Telleshade spelat färdigt.

– Han sårar ju hela laget, säger Lars Lagerbäck i Viasat sport.

Silva byttes ut

Utvisningen fick Nuno Espírito Santo, Portos tränare, att agera. Anfallsstjärnan André Silva fick lämna planen och försvarsspelaren Miguel Layun hoppade in. Budskapet var tydligt – defensiven skulle prioriteras.

– Ett jätteavbräck, jag förstår inte varför. André Silva är nästa storstjärna som Porto kommer att sälja vidare till en större klubb, säger Bojan Djordjic i Viasat sport.

Den defensiva taktiken fungerade bra och såg ut att räcka till 0–0. Juventus hade visserligen mycket boll, men hade svårt att skapa riktigt vassa målchanser. Massimiliano Allegri bytte in den kroatiske talangen Marko Pjaca och den rutinerade högerbacken Dani Alves – det gav resultat.

Pjaca överlistade Casillas

I den 72:a minuten fixade Pjaca matchens första mål – med ett distinkt skott förbi Iker Casillas. Två minuter senare dök Alves upp vid den bortre stolpen och skickade in 2–0.

Tvåmålssegern på bortaplan gör att Juventus nu är storfavorit till att fixa en kvartsfinalbiljett inför returen i Turin.