Världsstjärnorna hyllar Borg: "Han är chefen"

ANNONS
|

Få har nog missat att långfilmen "Borg" gjort succé hos både publiken och kritikerna under hösten. Men det är inte det enda sättet som den svenske tennislegendaren är aktuell på.

I helgen anordnasLaver Cup, en uppvisningsturnering i Tjeckiens huvudstad Prag. Där deltar fler av världens bästa tennisspelare, och Björn Borg är tränare för ett av lagen.

LÄS OCKSÅ:Borg om rivalen: "Kan vara Fia med knuff eller vad som helst"

LÄS OCKSÅ:Sverrir Gudnason om sin roll i storfilmen om Björn Borg

Tre singelmatcher och en dubbelmatch spelas dagligen, och Björn Borg ärkapten för Europa-laget. Hans gamle ärkerival John McEnroe är kapten för laget med spelare för övriga världen.

ANNONS

Nadal:"Björn är chefen"

Och det råder ingen tvekan om att 61-årige Borg fortfarande är respekterad i tennisvärlden.

LÄS OCKSÅ: Gudnason övertygar som Björn Borg

LÄS OCKSÅ:Här minglar kändisarna inför Björn Borg-filmen

– Björn är chefen. Jag är bara en spelare och försöker göra mitt bästa varje gång han vill ha mig på banan, att försöka hjälpa laget att vinna Laver Cup, säger Rafael Nadal till turneringens hemsida.

Federer: "En riktig legendar"

– Borg är en riktig legendar. Jag såg honom aldrig spela, men min förre tränare Peter Lundgren brukade berätta om honom. Björn bestämmer om jag spelar dubbel med ”Rafa” eller inte, säger Roger Federer.

LÄS OCKSÅ:Björn Borg om Borg-filmen: "Mycket är inte berättat"

Borg själv är nöjd över att var på plats under turneringen, som vill bli tennisens motsvarighet till golfens Ryder Cup,alltså en duell mellan USA och Europa.

– Jag sa ja direkt. Det är en ära. Jag är glad att vara en del av laget och alla de här fantastiska spelarna, säger han.

Namnet Laver Cupkommer från den australiska tennisspelaren Rod Laver, som vann elva grand slam-titlar under 1960-talet.

ANNONS