Världsmålvakten Sara Hjorting slutar

Pixbos Sara Hjorting slutar med innebandyn. 31-åringen, som varit en av världens bästa målvakter de senaste åren, meddelade sitt beslut via ett pressmeddelande på onsdagen.
– Just nu känns det otroligt jobbigt att säga hejdå till innebandyn som spelare och framförallt att säga hejdå till laget

ANNONS
|

Sara Hjorting gjorde sina sju sista säsonger med Pixbo och vann under den tiden SM-guldet 2016. Därutöver kan hon stoltsera med 14 år i högsta ligan, 59 landskamper och tre VM-guld.

– Tyvärr är det just kroppen nu som säger stopp och jag har av den anledningen valt att avsluta karriären nu. Under de tre senaste säsongerna har jag kämpat med knäproblem och även operationer. Jag tycker fortfarande att innebandy är fantastiskt roligt men om jag skall göra något så är det till hundra procent och mina knän hade tyvärr inte tillåtit mig att köra fullt ytterligare en säsong, säger Sara Hjorting i pressmeddelandet.

ANNONS

Den tidigare damtränaren Jonas Eliasson, som hade Hjorting under flera år, kommenterar beslutet:

– Det har varit en ära att få träna Sara och innebandyn kommer verkligen bli en profil fattigare nu när hon väljer att avsluta sin karriär. Hon är en otroligt stor idrottskvinna och är superseriös i allt kring innebandyn. När jag började träna Sara märkte jag direkt hur hungrig hon var på framgång samtidigt som hon utstrålade ett lugn som spred sig i hela laget.

ANNONS