Kevin Chappell slår ut under andra hålet på tredje rundan.
Kevin Chappell slår ut under andra hålet på tredje rundan.

Upplagt för kamp inför sista rundan

Det är dubbelt amerikanskt i toppen av poängtabellen inför den fjärde och sista ronden i den avslutande deltävlingen i USA-tourens slutspel i Atlanta.

ANNONS
|

Dustin Johnson presterade sitt sämsta resultat hittills i deltävlingen efter en runda på 69 slag, medan Kevin Chappell slog 68 slag. En birdie på 18:e hålet räddade dock upp en tung dubbelbogey på 17:e hålet.

- Jag är glad för min placering. Det kändes som att jag spelade bra i dag. Ett par lösa utslag och det är lätt att göra bogeys här, så om jag gör ett misstag så låter jag det inte bekomma mig, säger Johnson enligt Reuters.

ANNONS

Chappell, som jagar sin första stora seger, är i sin tur taggad inför den väntande duellen.

- Han är en jävla bra spelare, och jag ser fram emot kampen i morgon, säger Chappell om Johnson, enligt PGA-tourens sajt.

Chappell har fyra topp fem placeringar hittills i år

- Att ha varit nära så många gånger i år är som bränsle för mig, säger han.

Båda ligger nu på totalt åtta under och jagas av nordirländske Rory McIlroy och amerikanen Ryan Moore som är två slag efter tätduon.

Dustin Johnson leder i sammandraget och har grepp om en totalseger, och de motsvarande 85,5 miljoner kronorna, i USA-tourens slutspel.

Fakta: USA-tourens slutspel

Fedex Cup omfattar fyra tävlingar. Spelarna får poäng utifrån resultaten i säsongens tidigare tävlingar och samlar på sig ytterligare poäng i slutspelet. Efter varje tävling stryps antalet deltagare.

Efter den andra tävlingen, TPC Boston, får 70 spelare vara med. I finaltävlingen får bara de 30 bästa på rankningen vara med. Till den sista tävlingen stryks tidigare intjänade poäng, alla 30 har en teoretisk chans att vinna sammanlagt i slutspelet och de fem första har allt i egna händer.

Slutspelet har en prispott på 35 miljoner dollar, motsvarande 292 miljoner kronor. Vinnaren får 10 miljoner, tvåan 3 miljoner och trean 2 miljoner dollar. Dessutom har varje tävling 8,5 miljoner dollar i prispengar att fördela. Henrik Stenson vann totalsegern för tre år sedan.

Årets kvarvarande tävlingar:

22–25 september: East Lake GC, Atlanta.

ANNONS