Uppgifter: Här är Blåvitts nästa säljobjekt

IFK Göteborg tar ännu ett steg för att sänka sina kostnader. Enligt GT är klubben på väg att sälja Delsjöhallen.
–Det finns några intressenter, säger klubbdirektör Max Markusson till tidningen.

ANNONS
|

För tre år sedan sålde IFK Göteborg Kamratgården under uppmärksammade former. Nu är det den närliggande Delsjöhallen som står på tur, skriver GT.

En av anledningarna ska vara att det helt enkelt inte används i någon större utsträckning i dag. Sedan Prioritet Serneke Arena invigdes 2015 är Delsjöhallen överflödig.

LÄS MER:Så mycket betalar IFK Göteborg för Kamratgården

IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson bekräftar att det finns intresse från köpare – och att det finns intresse att sälja.

– Vi behöver inte hallen längre och vill bli av med kostnader för arrende och uppvärmning. Vi försöker göra oss av med alla extrakostnader, säger Max Markusson till GT.

ANNONS

Samtidigt medger klubbdirektören, som tillsattes i somras, att en eventuell försäljning inte skulle rita om Blåvitts ekonomiska karta allt för mycket.

– Vi har fortfarande avskrivningar på hallen, som ligger i balansräkningen. Rent bokföringstekniskt hjälper det inte vårt resultat, men däremot blir likviditeten bättre och vi slipper ett antal fasta kostnader, säger Max Markusson till tidningen, och fortsätter:

LÄS MER:Jonas Olsson vill inte bli sportchef i IFK Göteborg – så går klubben vidare

– Det är ingen stor affär, men som sagt, vi kapar kostnader.

GP har sökt ordförande Max Markusson för en kommentar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS