Uniteds fiasko - kryssade mot jumbon

Trots öppna chanser och massiv press lyckades inte Manchester United få hål på tabelljumbon Hull, där målvakten Eldin Jakupovic storspelade. Matchen slutade mållöst och United tappar nu dyrbara poäng i toppen.

|

Toppkonkurrenterna Tottenham, Arsenal och Liverpool misslyckades alla med att vinna sina respektive matcher på tisdagskvällen. Det gjorde att Manchester-klubbarna, City och United, femma respektive sexa i tabellen, fick en god möjlighet att knappa in på lagen ovanför i kampen om Champions League-platserna.

United, med Zlatan Ibrahimovic från start, välkomnade tabelljumbon Hull till Old Trafford på onsdagen. Och det var hemmalaget som satte högsta fart direkt. Men efter en pigg inledning mattades José Mourinhos manskap. Och bortsett från ett friläge för Paul Pogba, sedan han med en klack blivit fint framspelad av Zlatan, strax innan halvtid hade United förtvivlat svårt att skapa chanser innan paus. Fransmannens avslut räddades av Eldin Jakupovic i Hulls mål och det var 0-0 i paus.

Jakupovic med galen räddning

I den andra halvleken skruvade United upp tempot. Och vore det inte för en total snedträff kunde och borde Marcus Rashford ha fixat ledningsmålet när han kom ensam med Jakupovic strax efter halvtidsvilan. Nästa jättechans var inhoppande Juan Matas. Spanjoren blev helt friställd efter att Chris Smalling nickat fram en boll till mittfältaren strax framför mål. Men Mata, som befann sig en dryg meter från mållinjen, lyckades inte avsluta bättre än att Jakupovic hann dit och parera med en mäktig fantomräddning. Mata trodde knappt sina ögon.

Under slutdelen av matchen pressade United frenetiskt för ett ledningsmål, men tabellsexan lyckades aldrig sätta bollen i nät. I stället var det nära att Hulls Lazar Markovic, efter en kontring i den 85:e minuten, placerade in 0-1. Men avslutet tog i insidan av stolpen.

City tog enkel seger

Det blev inga mål på Old Trafford och Manchester United tappade poäng i kampen om Champions League-platserna. Samtidigt vann ärkerivalen Manchester City sin match mot West Ham i London klart. De ljusblå avgick med en glasklar 4-0-seger. Nyförvärvet Gabriel Jesus fick chansen i City-anfallet och tackade genom att sätta dit 3-0-målet för City.