Söndagens möte i superettan mellan Umeå och AFC Eskilstuna på Umeå Energi Arena SOL blir av trots fler coronafall i hemmalaget. Arkivbild.
Söndagens möte i superettan mellan Umeå och AFC Eskilstuna på Umeå Energi Arena SOL blir av trots fler coronafall i hemmalaget. Arkivbild. Bild: Erik Abel/TT

Umeå får nej av SvFF – trots elva coronafall

Elva fall av covid-19 i A-laget. Trots det tillåts inte Umeå skjuta upp söndagens hemmamatch mot AFC Eskilstuna. "Såklart inte det beslut vi hoppats och trott på", skriver sportchefen Danny Persson i ett sms till Västerbottens-Kuriren.

ANNONS

Söndagens fotbollsmatch i superettan för herrar mellan Umeå och AFC Eskilstuna kommer att spelas som planerat trots elva konstaterade fall av covid-19 i hemmalagets A-lagstrupp.

Umeå meddelar på sin hemsida att man har skickat in en framställan till Svenska fotbollförbundet (SvFF) om att få matchen uppskjuten, men förbundets tävlingskommitté säger nej; matchen ska spelas enligt gällande spelschema på söndag klockan 17.30.

"Såklart inte det beslut vi hoppats och trott på, men vi förbereder oss för match", skriver Umeås sportchef Danny Persson i ett sms till Västerbottens-Kuriren.

SvFF:s beslut går i linje med när herrallsvenska Helsingborg fick ett negativt besked från tävlingskommittén i slutet av augusti och tvingades genomföra hemmamötet med Djurgården (3–1) trots stor smittspridning i laget. Valet att spela kritiserades hårt av såväl förbundets egen medicinska kommitté, Helsingborgs lagläkare som smittskydd Skåne.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS