Tony Ferguson. Arkivbild.
Tony Ferguson. Arkivbild. Bild: John Locher

UFC skippar ö-planen i comebacken

Planen att flyga in fajters och arrangera galor på "fight island" försvann. Nu vänds blickarna i stället mot Jacksonville i Florida. UFC-galan – med två titelmatcher – blir den första sedan coronapandemin stoppade sportvärlden.

ANNONS

UFC:s ordförande Dana White planerade först att dra i gång med matcher i organisationens faciliteter i Las Vegas, men han har också drömt och pratat om att styra upp allt – träning och galor – på en ö.

Men några öfajter är inte aktuellt – inte i dagsläget i alla fall.

Den första UFC-galan sedan coronavirusets utbredning – natten till söndag – blir i stället i Jacksonville i Florida.

"Glad"

– Det är skönt att vara tillbaka, jag är glad och längtar till Florida, säger White i ett program på UFC:s sajt.

– Vi hade kunna ha det här på flera ställen men Florida var det som kändes bäst och de verkade också vara mest intresserade.

ANNONS

White säger även att UFC har försett Steve Sisolak och Ron DeSantis, Nevadas respektive Floridas guvernör, med ett dokument på 30 sidor där organisationen i detalj redogör vad som kommer att göras för att säkra galan från smittspridning av covid-19.

– Vi är tillbaka på vårt vanliga schema, äntligen, säger han.

"Spökstad"

Dessutom är UFC tillbaka med ett starkt matchkort: interimtitelmatchen i lättvikt mellan Tony Ferguson, USA, och landsmannen Justin Gaethjas – som kanske är den allra mest hajpade fajten – samt titelmatchen Henry Cejudo, USA, mot Dominick Cruz, USA, i bantamvikt.

– Om jag ska vara ärlig är det faktiskt ganska häftigt att resa någonstans men att se flygplatsen... den var som en spökstad, säger Ferguson, som sedan en tid tillbaka har velat fajtas mot ryske Chabib Nurmagomedov men nu ställs mot Gaethja i stället.

– Vi är här för att göra en sak, och det är att vinna.

Han hoppas att en sportintresserad publik, som inte har någon annan idrott att följa, nu väljer att titta på UFC-galan.

– Det är inget OS, inget Wimbledon, ingen NBA-draft, ingen NFL-draft, ingen fotboll, hockey, ingen baseboll. Det här är vad som erbjuds och vi ska göra vårt bästa och försöka hålla sporten vid liv, säger Ferguson enligt Reuters.

ANNONS

Utöver matcherna om mästerbältena är kameruniern Francis Ngannou, med tre raka vinster redan i matchernas första ronder, tillbaka och ställs mot knockoutspecialisten Jairzinho Rozenstruik från Surinam.

– Så här nära en fajt har vi inte varit på länge, säger Ngannou i ett program på UFC:s sajt, och beskriver tillvaron som har varit.

– Det har varit påfrestande, frustrerande och annorlunda, konstigt då vi bara har varit två personer i det här stora gymmet.

Anders Wallin/TT

Tony Ferguson, USA, mot Justin Gaethje, USA, interimtitelmatch i lättvikt.

Henry Cejudo, USA, mot Dominick Cruz, USA, titelmatch i bantamvikt.

Francis Ngannou, Frankrike, mot Jairzinho Rozenstruik, Surinam, i tungvikt.

Jeremy Stephens, USA, Calvin Kattar, USA, i fjädervikt.

Greg Hardy, USA, Yorgan De Castro, Kap Verde, i tungvikt.

Donald Cerrone, USA, mot Anthony Pettis, USA, i lättvikt.

Aleksej Olejnik, Ryssland, mot Fabricio Werdum, Brasilien, i tungvikt.

Carla Esparza, USA, Michelle Waterson, USA, i stråvikt.

Uriah Hall, Jamaica, Ronaldo Souza, Brasilien, i mellanvikt.

Vicente Luque, USA, mot Niko Price, USA, i weltervikt.

Charles Rosa, USA, mot Bryce Mitchell, USA, i fjädervikt.

Ryan Spann, USA, mot Sam Alvey, USA, i lätt tungvikt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS