Jane Törnqvist i nickduell med Alieu Darbo i Öis P16-lag.
Jane Törnqvist i nickduell med Alieu Darbo i Öis P16-lag.

Törnqvist trivdes mot killarna

ANNONS
|

Det blev träningsmatch, men mot fel lag eftersom Öster på grund av en magsjuk trupp inte kunde komma vare sig till Göteborg eller till spel.

- Vi behövde testas och det blev vi också. Killar går generellt sätt dit tuffare än tjejer, analyserar Kopparbergs/Göteborg FC:s tränare Torbjörn Nilsson 1-2-förlusten mot Örgrytes P16-lag på Valhalla IP i går. Chansmässigt möjligtvis ett rättvisande resultat, men inte spelmässigt.

Göteborg FC hade nog så mycket boll och spel som motståndet och med Lotta Schelin på planen i stället för på läktaren (fyra dagars ledigt efter Cypern-trippen med landslaget) kunde det mycket väl slutat annorlunda - ytorna bakom Öis backlinje hade passat henne.

ANNONS

Över till en som var omklädd och i allra högs-ta grad satte sin prägel på händelserna. Nyförvärvet Jane Törnqvist var precis så bra Torbjörn Nilsson vill att hon skall vara och kryddade en i stort sett felfri defensiv insats med ett mål.

- Hon kommer att bli viktig för oss, menar Nilsson som redan i det här skedet av säsongen vågar titta framåt.

- Jag hoppas hon kommer att konkurrera om en OS-plats och tror hon kan bli viktig för landslaget med sin rutin.

Thörnqvist själv vill inte gå handlingarna så långt i förväg. Hon har just väckt liv i en karriär som egentligen var slut i en ny stad och ny klubb, men utesluter å andra sidan inget.

- Vi får väl se, men just nu ligger fokus på Göteborg och inget annat, säger 33-åringen som verkligen uppskattar att bara kunna ägna sig åt fotboll - för första gången faktiskt.

- Det är skönt.

På vilket sätt?

- Jag slipper till exempel stressa i duschen efter träning för att hinna till jobbet.

Intryck av Göteborg FC så här långt?

- Jag trivs jättebra och har kul.

Torbjörn Nilsson?

- Jag gillar honom och hans sätt att tänka fotboll.

Johanna Almgren - i veckan uttagen i Thomas Dennerbys Algarve cup-landslagstrupp - gick ut tidigt i matchen, skadad, men enligt den information som gavs i går inte allvarligt. Nyförvärvet från Lidköping, Jenny Olsson, satt på bänken och gör förmodligen debut i Göteborg FC:s mål i nästa träningsmatch - Falköping på Valhalla IP

ANNONS

1 mars.

Kopparbergs/Göteborg FC-Örgryte IS p16 1-2
Mål:
Kopparbergs/Göteborg FC:s lag:

Bänk:
ANNONS