Tv-profilen slog cancern och sprang i mål: "Känns som ett avstamp"

ANNONS
|

Över 60 000 personer, elit som motionärer, bjöd under lördagen upp till den folkfest Göteborgsvarvet blivit förknippad med. För vissa handlade de anrika 2,1 mil om tävling, för andra en kul grej att testa på.

Men för C more-profilen Camilla Nordlund var målgången något mer än "bara" ett avklarat lopp. Det var runt årsskiftet hon fick diagnosen alla bävar för, cancer. Drygt fem månader senare springer Camilla Nordlund in i Slottsskogsvallen och avslutar därmed ett mörkare kapitel av hennes liv.

– Det här känns verkligen som ett avstamp, äntligen kommer jag få fokusera helt på det vanliga livet igen och blicka framåt, säger Camilla Nordlund.

ANNONS

Känslan är att det är en målgång på två plan...

– Definitivt, det stora målet var ju ta mig runt och se det som en sorts comeback till mitt vanliga liv. De senaste månaderna har ju handlat om min cancer och vägen tillbaka, så det känns skönt att få ett sådant här avslut.

Hur gick tankarna när du väl sprang?

– Det var ju helt fantastiskt med den här folkfesten. Men det var ju också så glädjande att se alla som sprang för Ung Cancer och för samma ändamål som jag.

Nöjd med resultatet?

Vet inte om jag ska säga bra... jagtog mig i mål i alla fall men det var inte så behagligt, skrattar hon och fortsätter:

– Första fem kilometerna var otroligt tunga, någonstans vid 18 kilometer började man till slut se ljuset i tunneln.

Slog rekord i "Fuck Cancer"-pärlband

Under lördagen var dock Camilla Nordlund långt ifrån ensam i kampen mot cancer. Samtidigt jobbade Ung Cancer, en organisation hon själv kampanjar med, för att slå ett rekord i antal pärlade ”Fuck cancer”-band. Något man gjorde med råge.

– Det tidigare rekordet låg på runt 9000 armband och vi lyckades få ihop runt 19800, säger Camilla Tuneberg, generalsekreterare på Ung Cancer.

– Detta har ju varit en jättefin folkfest, så det är ju kul att kunna utnyttja det för att upplysa om något viktigt.

ANNONS

Så här gick det för kändisarna:

  1. Camilla Nordlund, Tv-profil:1:56:21.
  2. Mats Gren, sportchef i IFK Göteborg:1:47:35.
  3. Bea Uusma, illustratör och författare:2:22:46.
  4. Ken Wennerholm, musiker och medlem i bandet Triple & Touch:1:53:40.
  5. Annika Sjöö, bloggare, proffsdansare, hälsorådgivare och programledare:1:54:21.
  6. Hjalmar Jonsson, Blåvitt-legendar:1:40:23.
  7. Clara Henry, SVT-profil:2:22:24.
  8. Christian Lechtaler, general manager i Frölunda:1:51:16.
ANNONS