TV: "Jag är bara en människa, jag är verkligen ledsen"

Ryan Lochte öppnar nu i en intervju med NBC upp om vad som egentligen hände den när natten i Rio. Natten då han beslutade sig att ljuga för en hel värld. – Jag skulle inte ha sagt det där, säger han i intervjun.

ANNONS
|

Lochte vann OS-guld i Rio i lagkappen 4x200 frisim. Firandet efter guldet gick lite väl vilt till. Efteråt berättade Lochte att han hade blivit rånad av män med pistol. Historien som Lochte ljög ihop har kostat honom flera sponsoravtal.

I en intervju med NBC News berättar han nu om vad som egentligen hände den där natten.

– Jag var fortfarande påverkad, jag försöker inte få det att låta som en ursäkt. Det var mitt fel, och jag skulle inte ha sagt det där, säger han i intervjun.

Hans tre lagkamrater blev kvar i Rio medan Lochte smet hem till USA.

ANNONS

– Jag ville vara där, jag vill inte att de ska tro att jag stack och lämnade de där. De är mina lagkamrater och jag ville definitivt vara där.

Till NBC berättar Lochte nu att han orsakade skada på en bensinstation, vägrade betala för det och en säkerhetsvakt drog sitt vapen mot honom och fick honom att betala.

– Jag är bara en människa. Jag kommer definitivt att lära från detta. Jag är verkligen ledsen och hoppas alla kan acceptera min ursäkt.

ANNONS