Erik Karlsson ser på när Mika Zibanejad gör 1-0-målet för Ottawa mot Boston i natt.
Erik Karlsson ser på när Mika Zibanejad gör 1-0-målet för Ottawa mot Boston i natt.

Två poäng av världens bästa Karlsson

Med två målgivande passningar när Ottawa besegrade Boston med 2-1 på hemmaplan i nattens NHL-ishockey ryckte Erik Karlsson i ledningen av backarnas poängliga. Karlsson spelade fram Mika Zibanejad till 1-0 och låg även bakom segermålet i förlängningen.

ANNONS
|

Karlsson, av många betraktad som världens främsta ishockeyback och två gånger tilldelad Norris Trophy som NHL:s bästa försvarsspelare, senast i somras, ligger bra till att få utmärkelsen på nytt.

I natt visade lagkaptenen på nytt vad han betyder för laget från den kanadensiska huvudstaden. Drygt halvvägs in i första perioden täckte Karlsson skott, följde med upp i kontringen och frispelade landsmannen Zibanejad, som drog Bostons målvakt Tuukka Rask och sköt 1-0 med en backhand.

Boston kvitterade tidigt i mittperioden och det blev inga fler mål under ordinarie matchtid.

I slutet av förlängningen var Bostons Loui Eriksson centimeter från att avgöra. Men pucken träffade ribban och i det efterföljande anfallet, med 38 sekunder kvar, avgjorde Mark Stone för hemmalaget sedan han snappat upp en retur på Karlssons slagskott.

ANNONS

Karlsson är fyra i poängligan med 45 poäng på 42 matcher och tvåa i assistligan med sina 36 framspelningar, en mindre än Patrick Kane. Karlsson är dessutom i klar ledning i backarnas poängliga, sju poäng före John Klingberg.

Anton Strålman spelade fram till två mål, bland annat segermålet i förlängningen när Tampa vann med 3-2 borta mot Vancouver.

Patric Hörnqvist inledde målskyttet för sitt Pittsburgh som vann mot Montreal med 3-1 på bortaplan.

Och Melker Karlsson blev en av sex målskyttar när San Jose körde över Toronto med 7-0.

ANNONS