Coronasmitta i Manchester City gör att måndagens match mot Everton ställs in. Arkivbild.
Coronasmitta i Manchester City gör att måndagens match mot Everton ställs in. Arkivbild. Bild: Peter Powell/AP/TT

Stormatchen skjuts upp efter nya coronafall

Måndagens match mellan Everton och Manchester City ställs in bara fyra timmar innan avspark. Detta efter att flera personer i City testat positivt för corona.

ANNONS
|

På sin hemsida skriver City, som på juldagen rapporterade fyra coronafall i klubben, att man i den senaste testningen upptäckt ytterligare smittade.

LÄS MER:Citystjärnorna drabbade av coronaviruset

LÄS MER:Henrik Lundqvist tvingas till hjärtoperation

Tillsammans med ligaledningen och Everton har man därför bestämt att skjuta upp matchen. Samtliga smittade är nu isolerade i sina hem.

”Alla positiva fall som involverar spelare och personal kommer att följa en period av självisolering i enlighet med Premier League och Storbritanniens regeringsprotokoll om karantän. A-lagets träningsplan på City Football Academy kommer att stängas under en obestämd period, med trupp och tillhörande bubbla som testas innan något beslut fattas för att träningen ska återupptas.”, skriver storklubben på sin hemsida.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS