Zlatan Ibrahimovic rullar in 1–0 i ligacupen mot West Ham redan efter två minuters spel.

Två mål av Ibrahimovic

|

Drömöppningen på Old Trafford:

Wayne Rooney spelade i djupled till Henrich Mchitarjan som i sin tur klackade bollen till Ibrahimovic. Ensam med Adrian chippade svensken elegant bollen förbi den utrusande målvakten.

Pressade José Mourinho fick följa matchen från läktaren (avstängd sedan han sparkat bort en vattenflaska i helgens ligamatch mot just West Ham) men han satsade på ett starkt lag. Ett oväntat individuellt misstag kan dock ingen tränare gardera sig mot. David de Gea släppte lättvindigt retur på Dimitri Payets skott och Ashley Fletcher rakade in kvitteringen.

Ibrahimovics andra

Men United var det klart bättre laget.

Henrich Mchitarjan låg bakom 2–1, med en perfekt passning till Anthony Martial. Vid fransmannens andra mål hette arkitekterna Ibrahimovic och Antonio Valencia. Och på tilläggstid gjorde även Ibrahimovic sitt andra mål.

Det här gillade också fansen:

Bastian Schweinsteiger, som Mourinho länge placerade längst ned i frysboxen, fick göra ett inhopp med några minuter kvar.

Southampton till semifinal

Arsène Wenger matchade sin vana trogen ett reservbetonat lag i kvällens andra kvartsfinal. För Arsenals mångårige franske manager har ligacupen sedan många år tillbaka varit ett forum främst för att ge yngre spelare chansen eller mer erfarna spelare som behöver matchtid.

Ibland fungerar mixen, ibland inte. Det senare gällde hemma mot Southampton.

Nederländaren Jordy Clasie fick en härlig träff på halvvolley efter 13 minuter och firade sitt första mål för Southampton och när Ryan Bertrand tryckte in 2–0 var saken klar. I januari väntar semifinalspel mot Liverpool.

Fakta: Ligacupens semifinaler