Två av fyra i OS-judon utslagna direkt

ANNONS
|

Robin Pacek gick en tuff match mot amerikanen och var arg och besviken när matchen och OS i Rio var över. På väg till mixade zonen drämde han näven i stängslet, skakade på huvudet och bet ihop käkarna. Sedan försökte han förklara vad som hände under de fem matchminuterna.

Han upplevde det som ganska jämnt de första minuterna, sedan tog det stopp.

- Jag har slagit honom innan. Och nu slog han mig. Jag lät honom ta sitt och så greppade jag men det gick inte, sade Pacek som försökte ställa sig upp snabbt när motståndaren for i mattan, för att få ett psykiskt övertag.

ANNONS

Men amerikanen hoppade upp lika snabbt.

- Han var jäkligt bra förberedd. Första gången han gjorde det tänkte jag ingenting, men andra gången – då började de negativa tankarna komma som man måste vinna över.

På frågan om hur han blickar framåt är svaret:

- I dag är jag judoka, och jag hoppas att det ska bli så framöver också.

Paceks överman Stevens gick ända till final där ryssen Chasan Chalmurzajev blev för svår.

Snabbt i mattan

Mia Hermansson åkte ganska snabbt i mattan mot Edwige Gwend från Italien, rankad elva, i 63-kilosklassen.

- Jag blev lurad upp på läktaren kan man ju säga. Det kändes ganska bra, men det var lite lurigt för hon brukar kasta framåt och då försvarade jag mig framåt. Sedan drog hon bakåt, sade 19-rankade Hermansson efter förlusten.

ANNONS

Det var en besviken Hermansson som talade med TT direkt efter matchen i mixade zonen. Hon tittade neråt och skakade på huvudet.

- Jag hade förväntat mig att vinna, men kanske inte förväntat mig hennes form. Nu är det väl ingen som kommer hit i dålig form men det är tufft.

Tidigare fanns chans till återkval redan från första matchen, men efter att reglerna ändrats har de tävlande ingen chans till återkval förrän vid kvartsfinalen. Det innebär att OS tog slut direkt.

- Det går fort som fasen och det är tråkigt, så tråkigt att det är över så snabbt när man har väntat så länge på det, sade hon.

Tina Trstenjak från Slovenien tog guld efter finalseger mot fransyskan Clarisse Agbegnenou.

Dags för Nyman

Sverige har trots allt hela fyra judokor på plats i OS och under onsdagen är det dags för Marcus Nyman och den äldre Pacekbrodern, Martin.

ANNONS

- Jag ska heja, jag tror på minst en medalj för Sverige, sade Hermansson.

- De kommer att slåss om medaljer, de är duktiga båda två, sade Robin Pacek.

Fakta: Övriga svenska judokas i OS

Marcus Nyman, 90 kg. Tävlar på onsdagen.

Martin Pacek, 100 kg. Tävlar på torsdagen.

ANNONS