Arvidsson: "Sådan jäkla lagseger"

Det var Isak Arvidsson som avgjorde. Men den svenske Davis Cup-hjälten ville inte ta hela äran efter triumfen mot Tunisien.

ANNONS
|

I fyra timmar och elva minuter kämpade och slet Isak Arvidsson i Tunis. Känslorna pendlade från besvikelse och oro till trygghet och säkerhet.

Till slut landade allt i ett enda lyckorus.

Det var ett tillstånd som 24-åringen – trots ett par fina försök – hade svårt att beskriva kort efter segern mot Aziz Dougaz.

- Ja... det är bara sådant glädjerus. Det är svårt att förklara den känslan. Man är ju så glad och det känns som man helt plötsligt har hur mycket energi som helst, sade han.

ANNONS

- Det är en obeskrivlig känsla... Men det är så jäkla skönt.

"Kämpade för varandra"

Efter Patrik Rosenholms förlust mot Malek Jaziri blev Arvidssons möte med Dougaz helt avgörande.

Pressen var så klart kännbar för svensken inför ödesmatchen.

Men med stödet från den blågula bänken kände han sig aldrig ensam och sårbar.

Tvärtom.

- Vi kämpade för varandra. Jag vet inte hur många vi är här, åtta, nio, tio personer som alla sitter på bänken, skriker och ger varandra stöd. Det gör att det blir en sådan energi när man är på banan, sade han.

- Vi bara pumpade ut energi. Det gjorde att man fan inte ville torska en enda boll där ute. Alla gav verkligen allt för varandra.

ANNONS

Isak Arvidsson tappade första set i ödesmatchen mot Aziz Dougaz, 6–7, men följde upp med två starka setvinster, 6–2, 6–1, och tog ett litet grepp om duellen i Tunis. Men sedan tappade han fjärde.

- Jag spelade riktigt bra i två set, taktiskt, samtidigt som han gick ner sig. Han bjöd på mycket och gjorde det lätt för mig. Sedan tog han en "pissepaus" och kom ut som en helt ny människa. Han hade ett helt annat driv i slagen och rörde sig bättre, sade Arvidsson.

- Även om jag hade chanser att hänga med så var det lite panikkänsla... Hur skulle jag vinna bollen? Jag fick ingen effekt på något.

Vände i femte

Vändingen kom i femte och avgörande set.

Då fick Arvidsson i gång spelet igen, vann med 6–3 och säkrade Sveriges seger.

- Från 2–3 tog jag över fullständigt. Då vann han inte många poäng. Och med stödet från den här bänken ville man verkligen göra allt för att vinna. Det är en sådan jäkla lagseger det här. Det är en fantastisk känsla just nu.

ANNONS

TT: Vad väntar nu?

- Vi flyger hem i morgon (på måndagen) så det blir väl en god middag och allt där till. Vi ska bara få ordning på alla grejor, duscha av oss. Jag ser fram emot kvällen. Det ska bli fantastiskt att få fira med det här laget, sade han.

Med segern mot Tunisien är Sverige vidare till andra omgången i Europa-/Afrikazon grupp 2. Där väntar Turkiet, som fick 4–1 mot Cypern, i en ny bortamatch den 7–9 april.

- Där är vi inte favoriter. Men med vårt fantastiska lag och med vårt hjärta, och att det är DC, så kan allt hända, sade Isak Arvidsson.

Fakta: Sveriges väg till seger

Malek Jaziri–Isak Arvidsson, 3–0.

Aziz Dougaz–Patrik Rosenholm, 2–3.

Anis Ghorbel och Malek Jaziri–Johan Brunström och Andreas Siljeström, 0–3.

Malek Jaziri–Patrik Rosenholm, 3–0.

Aziz Dougaz–Isak Arvidsson, 2–3.

ANNONS