Tungt för Alingsås - som får fin förstärkning

Alingsås har det tungt nu – tredje raka förlusten kom borta mot topplaget Kristianstad. Men till hösten väntar ett starkt nyförvärv.

ANNONS
|

Det är tysklandsproffset Andreas Berg som förstärker.

- Jag vill vinna SM-guld med AHK, säger han.

Alingsås har det tungt nu och ligger femma i tabellen. På onsdagskvällen lkom tredje raka förlusten, borta mot topplaget Kristianstad. Hemmalaget vann till slut med 25-16 efter de lite det aningen ovanliga pausresultatet 9-6.

Alingsås inledde hyggligt och var siffermässigt med till 5–5, sedan drog hemmalaget i från.

I den andra halvleken blev det dock rena raset för AHK.

Med en kvart kvar ledde Kristianstad med hela 18–8 – men sedan fördubblade Alingsås sin målskörd och gjorde åtta mål den sista kvarten.

Dock fortsatte Kristianstad att göra mål och vann till slut med tio mål.

ANNONS

Det var AHK:s tredje raka förlust. I nästa match väntar Lugi.

Inför kommande säsong har dockAlingsås gjort en stark värvning.

Det är landslagsspelarenAndreas Berg, 24, tidigare i Önnered och numera proffs i Frisch auf Göppingen i tyska Bundesliga, som skrivit på för tre år. Tanken är att Berg ska spela från nio meter.

- Vi tror att Andreas kommer att passa fantastiskt bra in i vår spelidé. Det är en spelare som kan prestera fin handboll i hög fart. Dessutom är Andreas en dokumenterad måltjuv och en vinnarskalle av rang, säger Per Johansson, team-manager i AHK.

inför nästa säsong förstärker Andreas Berg som kan spela från både sex och nio meter. Om varför han valde just AHK förklarar han för klubbens webbsida:

- Valet föll på Alingsås HK för jag fick ett riktigt bra intryck av hur klubben sköts samt de klara och tydliga målsättningar som finns. Spelidén som AHK står för kommer passa mig perfekt då den innehåller spel med fart och fläkt och mycket kontringar. Jag ser fram emot att springa in i Estrad Alingsås och möta den härliga och hängivna publik som finns, säger Andreas Berg.

ANNONS