Marcus Ericsson. Arkivbild.
Marcus Ericsson. Arkivbild. Bild: Jeff Roberson AP/TT

Tungt avslut för Ericsson – bröt efter krasch

Marcus Ericsson avslutade säsongen med en krasch och tappad femteplats. Då knep stallkamraten Álex Palou titeln i indycarmästerskapet.

ANNONS
|

Marcus Ericsson har haft en stark säsong bakom sig där han tog två segrar för Chip Ganassi Racing och blandade sig i kampen om mästerskapstiteln.

Men säsongsavslutningen i Long Beach vill han nog helst glömma.

Svensken var besviken efter sitt misslyckade kval där han fick starta på 17:e plats och bättre blev det inte när racet drog i gång.

På det 26:e varvet dök Alexander Rossi upp på Ericssons insida, varpå svensken kraschade in i skyddsbarriären och tvingades bryta.

Därmed tappade han också sin femteplats i mästerskapet till Colton Herta och slutade sexa.

Landsmannen och Arrow McLaren-föraren Felix Rosenqvist har haft en strulig säsong och hoppades på revansch i avslutningen där han startade på femte plats. Men det blev inget jubel för 29-åringen som tappade och gick i mål som 13:e man.

ANNONS

24-årige stjärnskottet Álex Palou hade ett rejält försprång inför avslutningen och gjorde inga misstag. Spanjoren rullade in på fjärde plats och säkrade titeln för Chip Ganassi Racing.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS