Tung start för mästarlaget Djurgården

|

Regerande mästarlaget Djurgården har fått en tuff start på SDHL-säsongen. Söndagens 0–3 hemma mot Leksand var klubbens fjärde förlust på sju matcher, vilket betyder att laget bara har sju poäng och ligger på sjunde plats i den något haltande tabellen.

Gästerna tog ledningen 8.49 in i första perioden, genom Ilze Bicevska, och med ett mål i perioderna som återstod, Emelie Berlin i andra, Emma Lind i tredje, säkrade Leksand segern.

HV71, förra säsongens finallag, gjorde tre mål i tredje perioden och vände 0–1 till 3–1 hemma mot SDE. Selma Aho inledde forceringen och sedan avgjorde tvåmålsskytten Rosa Lindstedt.

AIK tog säsongens första trepoängare borta mot Göteborg. Frida Ekdahl och Denise Husak Asp stod för målen i 2–1-mötet.