Malmö tog viktiga poäng mot Örebro.
Malmö tog viktiga poäng mot Örebro. Bild: Andreas Hillergren/TT

Tung MFF-seger – upp i serieledning

Malmö FF gjorde processen kort med nästjumbon Örebro. Efter 5–1-segern går Skånelaget upp i serieledning.
– Man är lite utmattad – de kör över oss, säger Örebros Kevin Walker till Discovery.

Tre tunga poäng stod på spel när Malmö tog emot Örebro hemma på Eleda stadion. Efter storsegern toppar MFF herrallsvenskan och sätter press på Djurgården och AIK i guldjakten.

– Fantastiskt. Det spelar ingen roll hur vi får poängen. Vi visar i andra halvlek att vi är det bästa laget, säger Anders Christiansen till Discovery.

Malmö fick en smakstart på matchen efter att 19-årige Sebastian Nanasi snappat upp en målvaktsretur och stött in 1–0-målet i den 13:e minuten. Hans första i MFF-tröjan.

Ex-MFF:arna hotade

Men Örebro var långt ifrån ofarliga och hotade MFF så fort de fick tag på bollen. Allra hetast var tidigare MFF-duon Jiloan Hamad och Agon Mehmeti.

Efter 20 minuters spel fick bortalaget också utdelning. Mehmeti tajmade Hamads inlägg perfekt och stötte in 1–1 på volley. Firandet uteblev dock för 31-åringen som i stället tvingades lägga sig ner efter att ha fått ett knä i låret i samband med målet.

Örebroanfallaren lyckades ta sig tillbaka och höll kort senare på att ge bortalaget ledningen efter fint förarbete från Hamad, men Johan Dahlin i MFF-målet stod pall.

I den 38:e minuten satte sig Mehmeti i gräset på nytt och tvingades bryta matchen.

Ett tungt avbräck för Örebro som samtidigt tappade matchen.

Överkörning

Strax innan paus nickade Antonio Colak in 2–1-målet och i den andra halvleken tryckte Malmö på gasen och körde över det stukade motståndet.

Anders Christiansen satte 3–1 på straff innan Adi Nalic klackade in 4–1. Med kvarten kvar att spela fastställde Jo Inge Berget slutresultatet med ett skott som styrde på en Örebroförsvarare.

Segern innebär att Malmö toppar allsvenskan på 41 poäng. Lika många som Djurgården och AIK, som båda dock har en match mindre spelad. Örebro behåller 15:e-platsen i tabellen, som innebär nedflyttning till superettan.

Rättad: I en tidigare version angavs fel förnamn för Nanasi. Rätt ska vara Sebastian.