Tung förlust för mållöst Jitex

|

Det var allsvensk vardag på Valhalla och regnet och blåsten gjorde inget för att värma. Jitex tog emot bottenlaget Örebro och hade nog behövt tre poäng för att inte riskera att dras ned i seriens bottenskikt.

Nu väntar nämligen två tuffa bortamatcher mot Linköping och Vittsjö och ska det bli poäng då måste Jitex repa både mod och självförtroende.

Det saknades båda delarna framför allt i första halvlek. Passningsspelet var försiktigt och långsamt och bollmottagningen oprecis och utan skärpa.

Örebro hade de bästa chanserna i form av två långskott från mittfältaren Edda Gardarsdottir, varav et i stolpen.

Efter paus blev Jitex anfallsspel lite rakare och något raskare. Samtidigt bytte bortalaget in Sarah Michael som var bra på att både hålla i bollen och fördela den vidare. Hon var inblandad i ett par chanser innan Linda Fransson sköt 0-1 intill Minna Meriluotos högra stolpe.

Det blev början på ett tämligen konstant tryck från Jitex sida. Ett tryck utan några riktigt vassa målchanser. Jitex samlade ihop till 18 avslut men de flesta kom i form av skott utifrån.

- Vi saknade mod och kyla framför mål, sa tränare Stefan Rehn.

Det här var Jitex första mållösa match i år.

På läktaren satt Lotta Schelin och såg sin landslagskompis Sara Larsson göra comeback efter åtta månader. Backen spelade matchens sista fem minuter och kanske kan hon bli aktuell för OS-laget som tas ut på måndag. Försvarsspelet var ju inte lyckat de seanste landskamperna.

Hos Jitex saknades Fridolina Rolfö som var febersjuk.