Linda Algotsson fick en jobbig start i fälttävlan.
Linda Algotsson fick en jobbig start i fälttävlan.

Tuff start för Linda Algotsson

Sist in i laget som reserv i fredags. Först ut av alla i laget på lördagseftermiddagen. Det var snabba bud för Linda Algotsson, kanske för snabba. För det gick inget vidare för henne och Fairnet i fälttävlansdressyren.

ANNONS
|

50,90 straffpoäng var inte alls vad hon och det svenska laget hade hoppats på. Lite för många misstag och misstag kostar som i alla sporter. Algotsson, som i all hast blev klar för sin fjärde raka OS-start, kommer inte att ha med de individuella medaljerna att göra efter den tuffa starten.

Nu måste trion Frida Andersén, som rider i kväll, Sara Algotsson Ostholt och Ludwig Svennerstål (tävlar i morgon) hålla ihop det för att laget ska ha en chans i fajten om medaljerna.

Förbundskaptenen Staffan Lidbecks val från början att inte satsa på Linda Algotsson visade sig, åtminstone efter dressyrprogrammet, vara välgrundat.

ANNONS

Men det är som det är och blir som det blir.

Anna Nilssons Luron fick en luftvägsinfektion och det fanns inget annat att göra än att stryka hästen och plocka in Linda Algotsson. Nu har hon varit med förr och räkna med att hon gör en klart starkare ritt på den mycket tuffa terrängbanan på måndag.

- Jag är nöjd men svettig. Jag tycker att det var trevligt här. Tycker att mitt test var rätt bra, men jag gjorde en tabbe i sista serpentinen, skulle samla upp hästen och då tog han det som en avtackning och då blev det ett misstag till, säger hon till Viasat.

- Jag förstår att poängen dras ned efter en sån miss.

På måndag är hon först ut i terrängritten.

- Den är som jag förväntat mig av den här banbyggaren, teknisk tuff, många språng, en olympisk bana. Den testar kapaciteten, konditionen och balansen.

ANNONS

- Det är nu hårdrocken början.

ANNONS