Tre segrar räcker för N’tuve

ANNONS
|

Salomo N’tuve möter i sin första match portugisen Pedro Cardoso och om allt går som det ska blir det kvartsfinal. Där väntar med största säkerhet Alexander Shepeljuk från Ukraina. Han är en av de N’tuve räknar som sina svåraste motståndare i kvalet. Även om han inte var med på VM i höstas.

–Det blir garanterat en tuff motståndare, Ukraina blev bästa nation vid senaste VM, i konkurrens med USA och Ryssland, säger förbundskapten Erik Bredler.

Som ändå ger N’tuve en bra chans.

–Salomo boxas i samma division. Men det blir tufft.

Ungefär detsamma sa Salomo N’tuve innan avresan.

Hela Europa-kvalet till OS flyttades fram en dag eftersom flera länder drabbades av försenade flyg till Trabzon, Turkiet. Det svenska laget reste i 24 timmar och landade sent i fredags kväll.

ANNONS

Fem svenskar är på plats för att försöka säkra en plats i sommarens London-OS.

Två gick sin första match i söndags. Kennedy Katende i 81 kg, från Sundsvall mötte Europamästaren Jospeh War och förlorade med 13–6 i en tuff match.

Däremot vann Bashir Hassan, Djurgården, (56 kg) sin sextondelsfinal och i dag väntar finländaren Matti Koota.

Otto Wallin (+91), från Sundsvall, gick i går kväll upp mot rumänen Mihai Nistro och hans kval tog slut med en smäll. Torsk på knock.

I dag väntar alltså åttondelsfinaler för N’tuve, Hassan och Redouane Kaya (60). Den senare möter Koba Pkhakaze, Georgien.

ANNONS