Trög men lyckad premiär för Pixbo

|

Pixbotränaren Per Tjusberg vill få laget att "kriga" mer i år än vad man gjorde förra året, inte enbart lyda under taktiktavlan.

Gott så, men säsongen började inte riktigt i den andan när förra årets SM-trea Mullsjö kom till Wallenstamhallen i Mölnlycke.

I stället såg det vilset, undfallande och långt ifrån kraftfult ut under de första 20 minuterna.

– Det kanske inte är så konstigt. Det är mycket nytt. Nya spelare, ny tränare och delvis nytt spelsystem. Jag visste själv inte var vi stod eller var jag själv stod, Jag har inte spelat en träningsmatch på grund av skada. Men jag är väldigt glad nu, Att vi lyckas vända och visar sådan moral, säger lagkaptenen Calebsson..

Mullsjö tog också kommandot.

Henrik Olofsson slog in 1–0 för smålänningarna, Kasper Hedlund fyllde på med 2–0 varpå det var bud på ett tredje mål när Pixbos Linus Henriksson blev utvisad, Hade inte Jon Hedlund gjort ett par fina räddningar där så ...

I stället fick PIxbo nödvändig kontakt. Med nio sekunder kvar av perioden var det just Linus Henriksson som slog in reduceringen. I spel fem mot fyra efter det att Mullsjö haft sex utespelare på banan.

Premiärnerver? Kanske. Men efter paussnacket blev det något helt annat.

33 sekunder tog det innan Daniel Calebsson släppte direkt till Emil Julkunen som distinkt tryckte upp kvitteringen i nättaket bakom Benjamin Löfdahl i Mullsjömålet. En stund senare avancerade Martin Ojaniemi och drog i väg ett handledsskott – som styrdes av Victor Selindh, 3–2. Tre minuter på det gjorde Jesper Andréasson 4–2 efter ett genombrott i mitten.

Dessutom hann Jon Hedlund med ytterligare en kvalificerad räddning innan andra perioden var slut när han gick ner blixtsnabbt, fick ut armen och styrde undan Mullsjös friläge med ena handen.

Två mål är som bekant ingenting i innebandy. Mullsjö reducerade också omedelbart i början av tredje. Lite oordning i Pixbo på nytt, följt av ett fyra mot fem-läge som kunde redas ut.

Nästa mål var viktigt. Det blev PIxbos. Jens Milesson i nättaket. Mullsjö kontrade omgående med en reducering. Pixbobekantingen Isaac Rosén.

Tio kvar och matchen kunde gå åt vilket håll som helst.

Då kom matchens snyggaste mål. Pixbo i numerärt överläge, bollen på ett snöre mellan Linus Henriksson, Alessandro Agus och målskytten Victor Selindh.

Varpå Mullsjö reducerade.

Varpå Mikael Harrysson slog in sitt första mål i Pixbotröjan. 7–5 med knappt fyra minuter kvar. Mullsjö tog ut målvakten men kom inte närmare.

Seger i premiären. Tacka Jon Hedlund för det. Han gav utespelarna den tid de behövde för att börja producera.

– Det jobbas för fullt på bänken för att lösa alla problem och under tiden är det mitt jobb att hålla oss kvar i matchen och det lyckades jag med, säger han.

De tre senaste åren har Mullsjö kommit längre och längre resultatmässigt. Förra säsongen var man alltså i SM-semi.

Ett förväntat topplag, extra viktiga poäng för Pixbo som kan bättre (och saknade fotskadade landslagsbacken Martin Östholm, Oskar Henriksson och Kasper Hydén).

På lördag blir det att snäppa upp ett steg eller två. Då väntar svenska mästarna i Falun.

– Skönt att få med sig den här segern. Falun är tuffaste bortamatchen för säsongen. Nu har vi allt att vinna och vi ska försöka fila på lite nya grejor fram till dess, säger Daniel Calebsson.