Arsenals Mohamed Elneny försöker täcka Newcastles Joelintons avslut.
Arsenals Mohamed Elneny försöker täcka Newcastles Joelintons avslut. Bild: Owen Humphreys

Tottenham mot CL – tack vare Newcastle

Två raka förluster när det gällde som mest. Arsenal får vänta på en efterlängtad återkomst i Champions League-fotbollen. För inte kan väl Tottenham missa den matchboll Newcastle lade upp?

ANNONS

Tottenham behöver bara en poäng till för att säkra fjärdeplatsen i Premier League och spel i Europafotbollens finrum i höst. Med tanke på att sedan länge degraderade Norwich väntar på Carrow Road skulle det vara en sensation av rang om Spurs snubblar på mållinjen.

I och med Newcastles 2–0-seger har Tottenham 68 poäng mot Arsenals 66 och dessutom en överlägsen målskillnad.

Inför söndagens sista omgång är Arsenals enda hopp att Norwich vinner samtidigt som Everton besegras hemma på Emirates.

Arsenal föll i förra veckan borta mot Tottenham med 0–3, något som innebar att Londonrivalen smet förbi i tabellen. Newcastle var det bättre laget i kväll och vann välförtjänt. När det kom till kritan vägde Mikel Artetas talangfulla men oerfarna och fysiskt otillräckliga lag inte till.

ANNONS

Emil Krafth spelade på nytt till höger i Newcastles försvar och landslagsbacken kan se tillbaka på en stark vår. Krafth har fått managern Eddie Howes förtroende och har spelat 13 av 18 ligamatcher sedan nyår.

Newcastle öste på med allt vad man hade inledningsvis, i ett furiöst tempo som pressade tillbaka ett underlägset Arsenal.

Utdelningen var nära flera gånger men "Gunners" räddades av Aaron Ramsdale. Högerbacken Takehiro Tomiyasu kunde inte hantera Allan Saint-Maximin. Till råga på allt gick japanen sönder kort före halvtid och tvingades byta.

Newcastles segermål kom i 56:e minuten genom ett självmål av Ben White. Med minuter kvar gjorde Bruno Guimaraes 2–0.

Newcastle klättrade upp till tolfte plats i tabellen inför avslutningsmatchen borta mot Burnley.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS