Tottenham besegrade Wembley-spöket

Tottenham vann en match på Wembley, Cristiano Ronaldo gjorde två mål i comebacken och Liverpool fick en poäng i återkomsten. Tre höjdare från onsdagens målrika kväll i Champions League.

|

Harry Kane har aldrig gjort ett Premier League-mål i augusti. Men Tottenham-stjärnan vet hur man gör mål resten av året. I Champions League-premiären mot Dortmund stod engelsmannen för två fullträffar och låg bakom en efterlängtad seger på Wembley. Arenan som är Spurs tillfälliga hemmaborg men där man dittills inte hade vunnit någon match den här säsongen och bara tagit en seger (Spartak Moskva förra året).

Heung-Min Son inledde målskyttet när han överlistade Dortmunds målvakt Roman Bürki vid den närmaste stolpen. Bürki verkade inte ha lärt sig läxan av det första baklängesmålet när han återigen blev överlistad vid samma stolpe av Kanes kanonskott till 2–1 i den 15:e minuten. Däremellan hade Andrij Jarmolenko vackert skruvat in 1–1 i krysset för Dortmund där Alexander Isak satt bänkad matchen igenom.

Straffmiss

Liverpool, som inte har spelat i CL sedan 2014, kryssade hemma mot Sevilla. Dejan Lovren mäktade inte med att styra undan ett inspel och gästerna kunde ta ledningen genom Ben Yedder. Roberto Firmino kvitterade med ett närskott och Mohamed Salah gav Liverpool ledningen efter en potentiellt regelvidrig bollerövring och ett skott som ändrade riktning. Roberto Firmino hade chans att göra 3–1 på straff men sköt i stolpen.

Matchen slutade i stället 2–2 sedan Joaquín Correa utjämnat för Sevilla. Jürgen Klopp bytte in Barcelona-ryktade Philippe Coutinho men brassen, som mottogs med jubel av Liverpool-fansen, kunde inte hjälpa hemmalaget till seger.

Larsson debuterade

Nederländska mästarlaget Feyenoord fick en jobbig återkomst i CL efter 15 års frånvaro. 0–4 hemma mot Manchester City. Mittbacken John Stones blev oväntad tvåmålsskytt bredvid desto vanare målgörare i Gabriel Jesus och Sergio Agüero. Sam Larsson gjorde CL-debut med ett inhopp för Feyenoord.

Cristiano Ronaldo var tillbaka på planen igen efter en längre ofrivillig vila. Avstängning i ligaspelet på fem matcher är inte avtjänad än, men i Champions League mot Apoel gjorde en spelsugen portugis comeback.

I den tolfte minuten skar ett lågt inspel från Gareth Bale genom det cypriotiska straffområdet fram till Ronaldo och superstjärnan placerade in 1–0 med ett direktskott. Tidigt i andra halvlek satte Ronaldo även 2–0 på straff. Sergio Ramos fastställde slutresultatet till 3–0 med en något kantig cykelspark.