Pontus Tidemand. Arkivbild.
Pontus Tidemand. Arkivbild.

Tidemand mot målgång i Monte Carlo

Debutanten Pontus Tidemand och kartläsaren Ola Fløene tvingades bryta under fredagen och dagens punktering kostade också tid. Men fokus är inte på placering i VM-rallyt i Monte Carlo. Med fyra sträckor kvar av loppet handlar allt om att få erfarenhet och bli inkörda i Ford Fiestan.

ANNONS
|

Lördagens sträckor bjöd på olika förhållanden. Torr asfalt mixades med is och Tidemand valde att gå ut med dubbade däck på morgonens första sträckor.

"Det började bra, men sex kilometer in på den första sträckan fick vi en smygpunka och blev tvungna att stanna och byta däck. Vi hade bara ett i reserv med oss så efter det fick vi vara extra försiktiga, särskilt som de torrare sektionerna är svåra med dubbdäck. Det sladdar mycket så visst är det kul, men man sätter inte de snabbaste tiderna."

Teamet klarade sig helskinnade efter punkteringen och fick tryggt med sig dagens 93,38 kilometer.

ANNONS

"Jag är glad att vi är här, fortfarande är med i tävlingen och gör exakt vad vi kom hit för." säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Sebastien Ogier leder före Thierry Neuville med Sebastien Loeb som trea. Tidemand är åtta i WRC-klassen efter åtta sträckor, 28.04,4 minuter bakom Ogier.

TT

ANNONS