Thuresson hjälte när Malmö vände

ANNONS
|

Taket höll på att lyfta när merparten av de 9209 åskådarna i Malmö Arena fick jubla efter Andreas Thuressons 4–3-mål 8.44 minuter in på den första förlängningsperioden mot Växjö.

- Det var en grym känsla, säger Malmöforwarden.

"Goda förutsättningar"

Malmö har nu 3–1 i matcher i kvartsfinalserien – redan på lördag i Småland kan grundserieåttan avsluta säsongen för seriesegraren Växjö.

ANNONS

- Fast så lätt är det inte. Spelar vi på den nivå som vi gör i tredje och fjärde perioden har vi goda förutsättningar, men spelar vi som i de två första kommer det bli väldigt tufft, säger Thuresson.

Efter de två första perioderna stod det 3–0 till ett klart bättre Växjö. Efter 3.51 av den tredje perioden hade Malmö kvitterat till 3–3.

- Vi lägger oss inte ner och väntar på att någon annan ska ta tag i det. Utan hela laget går ihop och tillsammans med publiken, när vi får ettan, rider vi bara på vågen.

Malmö hade svårt att locka publiken i grundserien och snittade endast 6852. De två hemmamatcherna mot Växjö har dock båda lockat över 9000 åskådare. Trycket i den fjärde kvartsfinalen var till och med bättre än under ett Skånederby mot Rögle, menar Thuresson.

ANNONS

"Grymt att se"

- Det här var nog kanske snäppet bättre. Det är grymt att se. Efter det första målet drar de igång det och då får vi det där extra trycket med oss. Sedan kom tvåan – då blev det ännu högre. Och sedan trean – då exploderade det nästan där ute. När man lyckades hänga den sista kom den sista explosionen, säger Andreas Thuresson med ett leende.

- Jag tror publiken hjälpte oss grymt mycket, säger Malmötränaren Peter Andersson.

Andersson skickade även ett tack till målvakten Christopher Nihlstorp, som startade för andra matchen i rad (Oscar Alsenfelt var sjuk).

- Precis innan vi gör 4–3 gör "Stoffe" en riktigt jäkla vass räddning – det är tom kasse där, säger Peter Andersson.

ANNONS
TT

ANNONS