Alexander Gustafsson ska möta Glover Teixeira, Brasilien, i Globen i slutet av maj.
Alexander Gustafsson ska möta Glover Teixeira, Brasilien, i Globen i slutet av maj.

Pappa Gustafssons nya utmaning

Den 28 maj väntar Glover Teixeira i Globen. Men först ska Alexander Gustafsson bli pappa.

ANNONS
|

Alexander "The Mauler" Gustafsson har en del saker som snurrar runt i huvudet. Över en kopp svart kaffe och en kanelbulle försöker han reda ut vad han egentligen tänker – och det är inte helt enkelt.

En del av hans tankar handlar om fajten mot Glover Teixeira, Brasilien, i Globen den 28 maj.

Men en betydligt större del kretsar kring det som är beräknat att hända den 27 april.

Då ska sambon Moa Johansson och Gustafsson bli föräldrar till en flicka.

- Det betyder mycket. Alltså, det är ett helt nytt kapitel i livet. Det är svårt att ställa in sig mentalt. Inför en fajt vet du vad som kommer att ske men det här är nytt för mig, ett nytt område. Vi får ta det som det kommer, säger han.

ANNONS

- Det är lite läskigt, och så klart många andra känslor och tankar. Men det ska bli kul och jag tror att det kommer att sporra mig ännu mer i min karriär.

"Ska försörja en till"

TT: På vilket sätt?

- Jag kommer inte kunna sätta mig själv i först hand längre. Nu ska jag försörja en människa till. Det är mycket man tänker på, säger Gustafsson.

- Samtidigt är det här mitt jobb. Det här är mitt sätt att försörja mig på. Och det klarar jag av men för mig, att vinna en match nu, ger mig så mycket. Ur en ekonomisk synpunkt är det en säkerhet för barnet, att man kan säkra upp flera saker. Det är sådana grejer som sporrar mig under träningen just nu.

ANNONS

Alexander Gustafsson säger att han just nu är "tung" och att han har en bit kvar till matchvikten. Men med tre månader kvar till fajten mot Glover Teixeira är det precis där han måste befinna sig för att lägga grunden till Globen-galan.

- Formen är bra. Jag är där jag ska vara. Successivt kommer vi "dieta" mer och träna mer intensivt. Det kommer att bli mycket sparring, och det kommer att ske mot sådana som påminner om Teixera, säger han.

Revansch för Gustafsson

Efter två raka förluster – mot Daniel Cormier i Houston 2015 och mot Anthony Johnson på Tele2 Arena i Stockholm 2015 – var Gustafsson i fjol tillbaka som en vinnare med en överlägsen poängseger mot Jan Blachowicz i Hamburg.

Nu är den 30-årige UFC-stjärnan inställd på att ta sin andra raka seger.

- Det här är min revansch. Nu är det inte Tele2 men det är ändå min revansch då min senaste match här hemma inte var så lyckad. Nu ska jag visa vad jag går för, säger han.

ANNONS

Glover Teixeira, som i februari vann mot amerikanen Jared Cannonier, är tredje utmanare till titelhållaren Daniel Cormier i lätt tungvikt. Gustafsson har placeringen precis ovanför brasilianen.

- Det är en tuff fajter som har varit med länge. Det har varit snack om honom länge nu, så det ska bli kul att gå in och testa mina "skills" mot honom på hemmaplan, säger Gustafsson.

TT: Hur tror du uppladdningen och sömnen blir efter den 27 april?

- Jag vet inte. Jag har ju inga barn nu, säger han och skrattar.

- Det blir en ny erfarenhet men jag har en väldigt stöttande sambo som kommer att ge sitt allt. Det kommer jag också att göra. Vi kommer att lösa det.

ANNONS
TT

Fakta: Galans bekräftade matcher

Alexander Gustafsson, Sverige, mot Glover Teixeira, Brasilien (lätt tungvikt).

Damian Grabowski, Polen, mot Christian Colombo, Danmark (tungvikt).

Magnus Cedenblad, Sverige, mot Chris Camozzi, USA (mellanvikt).

Jack Hermansson, Sverige, mot Alex Nicholson, USA (mellanvikt).

Fakta: Alexander "The Mauler" Gustafsson

Född: 15 januari 1987 i Arboga.

Bor: Stockholm.

Viktklass: Lätt tungvikt.

Facit i UFC: 13 matcher har resulterat i nio vinster. Gustafsson har förlorat fyra matcher: Daniel Cormier (titelmatch), Anthony Johnson, Jon Jones (titelmatch) och Phil Davis.

Aktuell: Möter Glover Teixeira, Brasilien, i Stockholm den 28 maj.

Fakta: UFC-rankning i lätt tungvikt

Titelhållare: Daniel Cormier, USA.

1) Anthony Johnson, USA.

2) Alexander Gustafsson, Sverige.

3) Glover Teixeira, Brasilien.

4) Ryan Bader, USA.

5) Jimi Manuwa, Storbritannien.

...

10) Ilir Latifi, Sverige.

ANNONS