Son Heung-Min och Harry Kane jublar efter ett av Tottenhams sex mål.

Tennissiffror när Tottenham besegrade Everton

|

Tottenham gick igång på alla cylindrar och besegrade Everton med hela 6–2 i söndagens enda Premier League-match.

Men Londonlaget hamnade i en tidig uppförsbacke.

Theo Walcott, tidigare i rivalen Arsenal, gav Everton ledningen i matchens 20:e minut efter att ha spelats fram av Dominic Calvert-Lewin.

Tottenham replikerade dock snabbt – men det krävdes ett försvarsmisstag av hemmalaget.

Ett missförstånd om vem som skulle ta hand om bollen mellan Kurt Zouma och målvakten Jordan Pickford gav Son Heung-Min chansen att kvittera. Ett läge som sydkoreanen tog tillvara på.

Tottenham hann göra ytterligare två mål innan första halvlekens slut och målfyrverkeriet höll i sig även i den andra halvan av matchen. Anfallsstjärnan Harry Kane fastställde slutresultatet till 6–2 i 74:e minuten.

Den offensiva urladdningen gör att Tottenham knappar in på Manchester City, som överraskande förlorade mot Crystal Palace i helgen. Tottenham är trea i tabellen, två poäng bakom City, och sex poäng bakom serieledande Liverpool.