Tekniskt fel bakom helikopterolyckan i Leicester

Leicesters ägare, Vichai Srivaddhanaprabha, omkom i samband med en helikopterkrasch tillsammans med fyra personer. Nu visar en utredning att olyckan orsakades av ett tekniskt fel, uppger BBC.

ANNONS
|

Efter att Leicester mötte West Ham tog klubens ägare, Vichai Srivaddhanaprabha sin helikopter tillsammans med fyra andra personer som han gjort efter varje hemmamatch. Men den här gången skulle helikopterfärden sluta med värsta tänkbara utgång.

LÄS MER: Här är Göteborgs största friidrottslöften

Helikoptern störtade och Vichai Srivaddhanaprabha omkom tillsammans med samtliga ombord på helikoptern.

"En man som var älskad och dyrkad av alla här i Leicester och någon jag personligen hade den yttersta respekten för", skrev mittbacken Wes Morgan på Twitter.

LÄS MER: Rönnbergs ilska efter storförlusten – sågar sig själv och laget

Lagets tränare, Claude Puel om vad Vichai Srivaddhanaprabha betydde för honom och klubben:

ANNONS

– Vichai gjorde Leicester till vad det är, han gjorde det till en familj, han fick klubben att vinna. Han investerade i klubben, han investerade i staden och han investerade i folket. Han var verkligen älskad av alla inom och utom klubben, sa han nyligen.

LÄS MER: Så tänker klubbarna när de värvar unga talanger

Nu står det klart vad det var som orsakade helikopterolyckan. Enligt BBC som tagit del av en rapport från Air Accident Investigation Branch var det ett tekniskt fel som låg bakom olyckan. Enligt rapporten ska det ha varit fel på pedalerna till de bakre rotorerna.

"Det är av prioritet att utreda den främsta orsaken och den exakta sekvensen som gjorde att de bakre rotorerna inte fungerade", skriver AAIB enligt BCC.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS