Tampa Bays Pat Maroon firar sitt 1–0-mål mot Florida.
Tampa Bays Pat Maroon firar sitt 1–0-mål mot Florida. Bild: Chris O'Meara/AP/TT

Tampa Bay vidare till semi i Stanley Cup

De tvåfaldigt regerande Stanley Cup-mästarna tog hem slaget om Florida och är ett steg närmare final i årets Stanley Cup-slutspel. Kvartsfinalens delstatsderby mot Florida slutade med 2–0-vinst och 4–0 i matcher för Tampa Bay inför en extatisk hemmapublik.
– Vi ville försäkra oss om att avsluta (serien) på hemmais, säger lagkaptenen Steven Stamkos.

ANNONS

– Vi vill få jobbet gjort, så fort man har möjlighet att slå ut ett lag så vill man göra det, sade Tampa Bays Victor Hedman inför mötet på hemmaplan.

I fjärde kvartsfinalmötet besegrades Florida med 2–0.

Men det hade också kunna ha blivit 4–0 – Tampa Bay gjorde två mål i andra perioden som dömdes bort efter granskning.

Först i tredje kom de två som räknades, genom Pat Maroon och Ondrej Palat. Och de räckte gott till vinst. Så efter 4–0 i matcher är Tampa vidare till semifinal, för tredje året i rad.

Stabilt i Tampamålet

Andrej Vasilevskij storspelade återigen i Tampaburen och höll 49 puckar ute.

ANNONS

– Det är helt otroligt. Han är den ultimata spelaren, säger Stamkos i en intervju från isen efter slutsignal.

– Han är vår stomme. Jag tror att det här var en av de bästa slutspelsmatcher som jag sett honom spela, och det är inte lite det. De (Florida) kom ut och satsade allt mot honom och de kan ändå inte slå honom.

I Floridamålet räddade Sergej Bobrovskij 23 puckar. Han plockades dessutom ut i slutet av matchen, men inte ens en extra utespelare hjälpte för Florida.

– Vi måste fortfarande ta oss en nivå högre. Jag trodde att vi var redo för nästa steg, men tyvärr räckte vi inte till, säger Floridatränaren Andrew Brunette under presskonferensen efter matchen.

Vila inför semin

I semifinalen väntar antingen NY Rangers eller Carolina. Men innan semifinalerna drar igång får Tampa Bay en viloperiod eftersom alla kvartsfinalserier måste spelas klart först och det är minst två matcher kvar i de tre andra serierna.

– Det ska bli skönt att få vila lite. Såklart är killarna rätt slitna så här sent på säsongen, säger Stamkos.

Colorado säkrade matchseriens tredje seger med fyra tidiga mål i andra perioden, vilket ledde till 6–3-seger – och 3–1 i matcher – borta mot St Louis.

ANNONS

Fakta: Kvartsfinaler Stanley Cup

Tampa Bay–Florida: 4–0 i matcher. Tampa Bay vidare till semifinal.

Colorado–St Louis: 3–1 i matcher. Nästa match spelas natten mot torsdag.

Edmonton–Calgary: 2–1 i matcher. Nästa match spelas natten mot onsdag.

Carolina–NY Rangers: 2–1 i matcher. Nästa match spelas natten mot onsdag.

Slutspelet spelas i bäst av sju matcher.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS