Djurgårdens Jeff Tambellini, fyramålsskytt mot Davos. Arkivbild.

Tambellini ordnade målfyrverkeri

|

Jeff Tambellini gjorde fyra mål när Djurgården vann med 6–0 hemma mot Davos i gruppspelet i Champions Hockey League.

Tambellini inledde målskyttet mot schweizarna 6.58 in i första perioden, ökade på till 2–0 drygt fem minuter senare och gjorde även 3–0 knappt fem minuter in i mittperioden. Den 32-årige kanadensaren, SM-guldvinnare med Växjö 2015, avslutade målskyttet med 6–0 i tredje perioden.

Segern var Djurgårdens andra i rad.

Skellefteå, som föll i sudden death borta mot Wien i CHL-premiären, vann på lördagen hemma mot Kalpa, Finland, med 4–0. Niclas Burström, Andrew Calof, Pontus Petterström och Emil Pettersson gjorde målen. I och med segern är Skellefteå, som besegrade Kalpa även i förra veckan, klart för slutspel.

Frölunda vann hemma mot Pardubice med 5–2 och blev andra SHL-lag att ta sig till slutspel i CHL. Lagkaptenen Joel Lundqvist inledde målskyttet 5.17 in i första perioden. Bara 17 sekunder senare ökade Artturi Lehkonen på till 2–0. Övriga målskyttar i hemmalaget: Carl Grundström, Casey Wellman och Kristian Vesalainen.

HV71 tog andra raka segern när man mötte Sheffield borta och vann med 5–2. Chris Abbott stod för två av målen medan Martin Thörnberg, Teemu Laine och Mattias Tedenby gjorde de övriga.