Talangerna lämnar Häcken: "Behöver gå vidare"

Ali Suljic och Lucas Hedlund får båda lämna Häcken. Besked som talangerna fick under fredagen från sportchefen Sonny Karlsson.
– Jag blev besviken, säger Lucas Hedlund.

ANNONS
|

Sportchefen i Häcken, Sonny Karlsson, ligger inte på latsidan. Under fredagen blev det klart att både Ali Suljic och Lucas Hedlund lämnar klubben efter den här säsongen då deras kontrakt löper ut.

–Skadesituationen i somras som ledde till att vi tog in Joona Toivio, gjorde att dörren stängdes lite för Ali. Vi kan inte erbjuda honom att ligga för långt bak i truppen, säger Sonny Karlsson om Suljic till klubbens hemsida.

– Han har fina spetsegenskaper men vi behöver gå vidare och det behöver han också göra, säger Karlsson om Hedlund.

För Lucas Hedlund var det en besvikelse över att få beskedet att han inte tillhör Häcken i framtiden.

ANNONS

– Det här året blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag åkte på en skada tidigt under säsongen och var borta nästan halva året. Det var framsida lår som inte ville ge med sig men efter sommaren har det känts bra och jag har gjort lite mål i U21. Så lite besviken blev jag ändå, säger han och fortsätter:

– Vi får se vad som händer nu. Jag behöver hitta rätt klubb nu och framförallt få speltid. Det finns lite intresse, det vet jag.

Från klubbar i Göteborg?

– Det är inget jag vet om. Det fanns lite intresse från klubbar i superettan att låna in mig i somras men då var det inte aktuellt.

Jobbigt att inte veta var du spelar nästa säsong?

– Det är både skönt och inte skönt. Framtiden är ju lite oviss nu och det är klart att det inte är jättekul. Men jag har några månader på mig nu för att hitta någon ny klubb. Vi får se vad det blir.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS