SVT-profilens kritik: "Som brödköerna i Sovjet"

ANNONS
|

SVT-profilen har varit åkande reporter under Vasaloppet i flera år. Men i år petas han. Istället får Brita Zackari chansen.

"SVT har plockat bort mig från Vasaloppet. Å, ja, jag är jätteledsen för det", skrev Olsson själv om petningen på Twitter.

"Ingen förklaring till varför fick jag heller! Väldigt, väldigt dåligt . Å jag är fortfarande ledsen".

LÄS ÄVEN:SVT-profilens ilska mot kanalen: "SVT är som Sovjet"

För GP utvecklade han kritiken mot SVT.

"Det här är en för liten sak för en prestigefylld länsstyrelse som SVT. Men jag kan ju önska att de ändrar sig. Jag brukar ju halvt på skämt halvt på allvar säga att SVT är en förkortning av Sovjet. Icke vinstdrivande företag har en tendens att fungera mer som en slumpgenerator än företag som måste gå med vinst för att betala ut löner."

ANNONS

LÄS ÄVEN:SVT-profilens revansch efter petningen

Nu är Olsson ute och kritiserar på nytt. Denna gång är det dock inte SVT själva som får kritik utan att Olsson nu behöver köa för att gå på toa.

– Som tur är har jag åkt för SVT. Då får man gå in på vip-toaletten där kungen brukar vara när han kollar på Vasaloppet, säger Olsson i podcasten Feeder enligt Expressen.

– De här bajamajaköerna är lika långa som brödköerna i Sovjet på 1980-talet. De är 30 meter långa och så står där män företrädesvis män i toppluvor. Det är tragiskt, ovärdigt.

ANNONS