SVT-profil rasar mot kanalen: "Jätteledsen"

På Twitter rasar programledaren Rickard Olsson mot SVT. Anledningen? Han får inte vara med i sändningen av Vasaloppet: "Jag är jätteledsen för det", skriver han på Twitter.

ANNONS
|

På Twitter har den folkkära tv-profilen Rickard Olsson, 49, under tisdagskvällen uttryckt besvikelse och starkt missnöje mot SVT. Det hela bottnar i att han inte får vara med i årets sändning av Vasaloppet.

Tidigare år har han åkt loppet tillsammans med ett kamerateam där han intervjuat folk under loppets gång. Något som varit en uppskattad del av sändningen.

- Jag är jätteledsen för faktiskt. Den där kontakten med tittarna. Men nya producenter vill skapa eget nytt. Allt vore okej om man fick veta varför, skriver han bland annat på Twitter.

Vasaloppet går av stapeln söndagen den 5 mars. Och det finns i år ingen chans att Rickard Olsson syns som åkande reporter meddelar SVT.

ANNONS

- Ja, han kommer inte vara åkande reporter hos oss den här vintern. Rickard har gjort det i ett par år nu. Det har gått jättebra han har varit härlig och populär i den rollen. Men vi utvecklar hela tiden vårt program och utbud och kikar på nya lösningar, säger Erika Christensson, projektledare för Vinterstudion som har ansvar för den svenska sändningen av Vasaloppet.

Men Rickard Olsson verkar ledsen och inte förstå varför?

- Jag har haft en dialog med Rickard kring det här under hösten och pratat fram och tillbaka kring hur vi tänker och hur han tänker. Min bedömning är att vi resonerat kring hur vi tänker kring det här. Nu har vi en annan lösning för Vasaloppet det här året.

GP försöker nå Rickard Olsson för en kommentar.

ANNONS