Sveriges jättekliv på Fifas världsrankinglista

Sveriges fotbollslandslags VM-succé fortsätter sätta spår i världen. I den senaste Fifa-rankningen har Sverige klättrat elva placeringar och ligger just nu på plats 13 – den bästa noteringen på 13 år.

ANNONS
|

När Sverige gick in i VM var man rankade 24:e bästa fotbollslag i världen.

Men Janne Anderssons landslag överträffade ju som bekant alla förväntningar. Sverige vann sin grupp före Tyskland, Mexiko och Sydkorea och skickade dåvarande ettan på Fifas världsranking, Tyskland, ur VM.

Det hela räckte till en kvartsfinal där England blev för svåra. Men sommarens succé märks på Fifas uppdaterade världsranking. Sverige klättrar elva placeringar och är nu rankat som världens 13:e bästa landslag. Den bästa svenska placeringen sedan 2004.

Tysklands VM-fiasko gör att de rasar på rankingen och återfinns nu på plats femton, två placeringar efter Sverige. VM-värdnationen Ryssland hittar vi på en 49:e plats och sist kommer Armenien på plats 100.

ANNONS

Fifas världsrankinglista(topp-20) över manliga fotbollslandslag:

1. Frankrike

2. Belgien

3. Brasilien

4. Kroatien

5. Uruguay

6. England

7. Portugal

8. Schweiz

9. Spanien

10. Danmark

11. Argentina

12. Chile

13. Sverige

14. Colombia

15. Tyskland

16. Mexiko

17. Nederländerna

18. Polen

19. Wales

20. Peru

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS