"Vi går stenhårt för att placera oss som etta eller tvåa", sade Sara McManus efter Sverige 8–6-seger mot Storbritannien.
"Vi går stenhårt för att placera oss som etta eller tvåa", sade Sara McManus efter Sverige 8–6-seger mot Storbritannien.

Sveriges femte raka firades med familjen

Sverige fortsätter att vinna i OS-curlingen. 8–6-segern mot Storbritannien var lag Anna Hasselborgs femte raka – och den säkrades inför nära och kära.

ANNONS
|

Sara McManus var inte ensam om att ha familj på plats i Gangneung curlingcenter. Även Anna Hasselborg och Agnes Knochenhauer hade familjemedlemmar i arenan när det var dags för femte matchen i OS-turneringen.

Det var även tydligt att det fanns ett speciellt sällskap bland åskådarna. När lag Hasselborg promenerade in till mötet med Storbritannien vinkade alla spelare till den lilla blågula-klacken som satt tillsammans på läktaren.

Men när spelet väl var i gång blev allt som vanligt igen – det var fullt fokus på bana B.

"Curlingbubbla"

– Även om vi tycker att det är extremt kul så vill vi vara i vår curlingbubbla. Men det är fantastiskt att se sin pappa på läktaren, och några av lagspelarnas sambos och föräldrar, sade Sara McManus.

ANNONS

– Vi har ett litet gäng här, men det skiter vi i...

Riktigt så var det inte. Direkt efter segern mot Storbritannien ville McManus springa in i hallen igen för att ge sin pappa en kram. Och det handlade om grattiskramar.

Sverige fortsätter nämligen att imponera i Sydkorea och segern mot lag Eve Muirhead var lagets femte raka, vilket betyder att lag Hasselborg behåller placeringen som tabelletta.

Om McManus & Co får som de vill är det även där laget ska sluta efter de återstående matcherna mot Sydkorea, Japan, Kina och USA.

– Vi har sagt att vi skulle vilja ligga etta eller tvåa, det är något vi siktar på, sade hon.

"Etta eller tvåa"

Lyckas Hasselborg, McManus, Knochenhauer och Sofia Mabergs innebär det att Sverige får inleda eventuell semifinal och final med första omgångens sista sten.

Enligt Sara McManus vore det en stor fördel.

– Absolut. Det är det ju. Definitivt. Vi går stenhårt för att placera oss som etta eller tvåa, sade hon.

Gangneung, TT:s utsände

ANNONS