Så här såg det ut senast landslaget samlades i Båstad, inför EM 2016. Landslagschef Lars Richt, till höger, är nöjd med destinationen. Arkivbild.
Så här såg det ut senast landslaget samlades i Båstad, inför EM 2016. Landslagschef Lars Richt, till höger, är nöjd med destinationen. Arkivbild.

Sverige VM-laddar i Båstad och Stockholm

Sveriges väg mot VM i Ryssland har utkristalliserats ytterligare. Stockholm och Båstad har lagts till som stopp på vägen mot VM-premiären i Nizjnij Novgorod.

ANNONS
|

Sverige återvänder till bekanta marker för att ladda upp inför sommarens VM-slutspel. Likt man gjorde inför 2016 års EM i Frankrike kommer det svenska herrfotbollslandslaget att spendera ett antal dagar i Båstad, närmare bestämt från 28 maj till 1 juni. Laget kommer att träna på Örebäcksvallen.

"Fördelarna är att vi känner till Båstad väldigt väl och vi trivdes fantastiskt bra där förra gången. Det är utmärkt kvalité på såväl planer som hotell så vi är mer än nöjda med att åka tillbaka till Båstad" säger landslagschef Lars Richt till Svenska fotbollförbundets webbplats.

ANNONS

Landslaget kommer däremot att först samlas i Stockholm den 23-25 maj.

Med detta har landslagets uppladdningsschema inför mästerskapet blivit desto tydligare. Några frågetecken återstår dock. Efter landskampen mot Danmark ska ytterligare en match spelas, mot ett ännu icke-bekräftat motstånd, innan avresan till östligare breddgrader den 12 juni.

Det har tidigare ryktats, enligt uppgifter från Sportbladet, att det ska vara Peru som ska stå för motståndet i det avslutande genrepet.

TT

Fakta: Sveriges uppladdning och VM

Fakta: Sveriges uppladdning och VM

24 mars: Landskamp, Sverige—Chile, Solna.

27 mars: Landskamp, Rumänien—Sverige, spelplats ej klar.

15 maj: VM-truppen presenteras.

23-25 maj Truppen samlas i Stockholm.

28 maj-1 juni Förläger i Båstad.

2 juni: Landskamp, Sverige—Danmark, Solna.

5-10 juni: Andra delen av förlägret i Sverige, inte klart var. Ytterligare en landskamp som ännu inte är klar.

12 juni: Sverige åker till VM-basen Gelendzjik i Ryssland.

16 juni: Landslaget åker från Gelenzjik till Nizjnij Novgorod.

VM i Ryssland avgörs 14 juni-15 juli. Sveriges gruppspelsmatcher:

18 juni: VM, Sverige—Sydkorea, Nizjnij Novgorod.

23 juni: VM, Tyskland—Sverige, Sotji.

27 juni: VM, Mexiko—Sverige, Jekaterinburg.

ANNONS