Sverige tog VM-guld 2021 och ska försvara titeln i Singapore senare i år. Arkivbild.
Sverige tog VM-guld 2021 och ska försvara titeln i Singapore senare i år. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Sverige klart för VM i innebandy efter 92–0

ANNONS
|

Sveriges innebandydamer är klara för VM i Singapore. Detta efter ett minst sagt problemfritt och odramatiskt kval de senaste dagarna.

Sverige inledde VM-kvalet med att besegra Tyskland med 25–0, fortsatte med att köra över Storbritannien med 42–0, för att på fredagen sedan krossa Nederländerna med 25–0.

Totalt 92–0 i målskillnad – och ett synnerligen väntat VM-avancemang är säkrat redan inför lördagens kvalavslutning mot värdnationen Lettland.

"Det har varit riktigt kul med mycket anfallsspel under det här VM-kvalet och vi har fått utmana oss på olika sätt under matchens gång", säger Jonna Stenvall, tremålsskytt mot Nederländerna, i ett pressmeddelande.

Sverige har vunnit åtta raka VM-guld från och med 2007.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS