Sverige förnedrades av Norge: "Vi kör över dem"

De blågula handbollsherrarna gjorde praktfiasko och åkte ur OS redan i gruppspelet. I kväll tog det även stopp för de svenska handbollsdamerna som blev totalt förnedrade av Norge i OS-kvartsfinalen. - Vi kan inte göra mål. Det är det största problemet, säger Jenny Alm till Viasat.

|

Förbundskapten Henrik Signell har flera gånger under OS påtalat att Sverige, om allting stämmer, kan vinna OS-guld. Men i kvartsfinalen mot de regerande EM-, VM- ochOS-mästarna Norge stämde ingenting - och då var det svenska landslaget fullständigt chanslöst. Norskorna avslöjade gång på gång Sveriges svagheter och Blågult var aldrig med i matchen som kom att sluta i svensk förnedring.

Och det var klasskillnad redan från start. När IsabelleGulldén 8.22 in i matchen gjorde Sveriges första mål hade norskorna redan hunnit pricka in fyrafullträffar. Bättre blev det inte efter att Gulldén spräckt målnollan. Denorska målen fortsatte att rasa in samtidigt som det tog fullständigt stopp för svenskorna i det offensiva spelet. Efter 30 minuters handboll var det ett uppläxat Sverige som klev av planen för pausvila. På resultattavlan? 19-7 i Norges favör.

- Jag tycker att vi spelade bra i första halvlek, men vi kan inte göra mål. Det är det störstaproblemet, säger Jenny Alm till Viasat.

- Det är svåra som det är och när de får 7-0 eller vad det är så blir det extra svårt. Det var inte så vi ville starta.

I den andra halvleken handlade det för Sveriges del mer om att rädda hedern än att göra något ordentligt försök att jaga ikapp de tolv målen. Matchen tappadefart och norskorna kunde kontrollerat spela av OS-kvartsfinalen.

Efter matchen var det en bandagerad Sabina Jacobsen som mötte Viasats reporter.

-Jag fick en armbåge så jag bröt näsan och huden sprack under näsan, säger hon men konstatera att förlusten svider mer än skadan.

Desto gladare miner från det norska lägret. Nora Mörk var nöjd med spelet.

- Allt funkar för oss. Vi har förberett oss bra och har en målvakt som är på topp. Då kör vi över dem, säger hon till Viasat.

Slutresultatet skrevs till 20-33och Sverige får med dunder och brak lämna mästerskapet. Norge får möta antingen Ryssland eller Angola i semin.