Klara Svensson vann enkelt mot Mari Tatunasjvili. Arkivbild.
Klara Svensson vann enkelt mot Mari Tatunasjvili. Arkivbild.

Svensson visade upp nya titeltaktiken

Mindre rörelse, mer kraft i slagen. Det är kombinationen som ska ge Klara Svensson en ny VM-match mot Cecilia Brækhus. Den svenska boxaren delade ut ett par smällar på vägen när hon vann på teknisk knockout i comebacken.

ANNONS
|

Klara Svensson grämer sig fortfarande över insatsen mot norskan Cecilia Brækhus i februari förra året – som resulterade i ett uppehåll på över ett år.

Hon vill ha revansch, och det var med en framtida titelmatch för ögonen som den 30-åriga svenskan klev tillbaka in i ringen mot georgiskan Mari Tatunasjvili i Hamburg på lördagen.

Svensson manövrerade enkelt ut sin motståndare och när hon ökade tempot varken kunde eller hann den orutinerade allround-kampsportaren svara. I den fjärde ronden bröt domaren matchen.

- Det är ingen världsmästare jag möter men det var en chans att kliva upp i ringen igen och visa hur jag ligger till, säger Svensson till TT på telefon från Tyskland.

ANNONS

Hårdare slag

Hon har numera sin bas i Berlin, med ett nytt tränarteam vid sin sida, och det är med "tysk" boxning Svensson ska ta sig tillbaka till en titelmatch mot Brækhus – och väl där bjuda på bättre motstånd.

- När jag gör något ska jag göra det till 120 procent, med hårdare slagkombinationer. Tidigare har jag boxats tekniskt, rört mig väldigt mycket och tappat lite i hårdhet, säger hon.

"Har hittat hem"

Med fler kilon och större erfarenhet av viktklassen menar Svensson att hon har alla möjligheter att utmana den obesegrade norskan på allvar.

- Hon har gått tolv år i viktklassen, jag ett och ett halvt. När jag mötte henne senast rörde jag mig väldigt mycket och blev trött väldigt snabbt. Nu när jag väger mer känns det mer naturligt för mig i weltervikt. Jag vill göra om och göra rätt, säger hon.

ANNONS

Även om matchen mot Tatunasjvili inte var någon värdemätare visade den i alla fall att Svensson inte tänker vika av från planen.

- Det var absolut inte fulländat men jag kommer att utvecklas med tiden. Det var ett bra första test på att allt fungerar. Det känns lite som att jag har hittat hem, säger hon.

TT

ANNONS