Gustav Svensson. Arkivbild.

Svensson målskytt i MLS-semifinalen

|

De regerande MLS-mästarna från Seattle är på god väg att säkra ytterligare en finalplats.

Detta efter att den svenske landslagsmittfältaren Gustav Svensson gjort mål i 2–0-segern över Houston i den första semifinalen.

Svensson nickade in 1–0 i den elfte minuten på en hörna. Det andra målet kom strax före pausvilan, även det på nick, genom Will Bruin.

Seattle kunde ha tagit en ännu större seger då man fick en straff, men Houstonmålvakten Joe Willis räddade. Jalil Anibaba, som orsakade straffsituationen när han drog ner Joevin Jones, blev utvisad.

Svensson har spelat 35 matcher, 31 från start, för Seattle den här säsongen. Målet var hans andra. Svensson spelade i Sveriges avgörande playoffmatch mot Italien då han fick ersätta Jakob Johansson när denne skadades.

Returmatchen spelas i Seattle natten mot fredag svensk tid.

Den andra semifinalen, mellan Columbus och fjolårsfinalisten Toronto, slutade mållös.