Penguins tackar ja till Trump

NFL-laget Pittsburgh Steelers stannade kvar i omklädningsrummet när den amerikanska nationalsången spelades, som svar på den amerikanske presidenten Donald Trumps kritik. Däremot har Pittsburgh Penguins, som vann Stanley Cup, tackat ja till Trumps inbjudan.

ANNONS
|

Patric Hörnqvist och Carl Hagelin ingår i NHL:s mästarlag.

"Vi har varit på ceremonier i Vita Huset efter alla mästerskapssegrar, och träffat presidenterna George W Bush och Barack Obama, och har även accepterat årets inbjudan. Åsikter som står i linje med eller i strid med presidentens politik, handlingssätt eller agenda kan uttryckas på annat sätt. Däremot respekterar vi alla individers och gruppers rättighet att uttrycka sig som de anser bäst", skriver Penguins i ett uttalande.

Till skillnad mot NFL och NBA, där man protesterar mot hur svarta behandlas i USA, har inte Trump haft några dispyter med NHL, kanske beroende på att hockeylagen inte innehåller så många amerikanska spelare. Pittsburghs 23-mannatrupp innehåller nio amerikaner.

ANNONS

Donald Trump är nöjd med Pittsburgh Penguins beslut.

"Är glad att kunna meddelade att NHL:s mästarlag Pittsburgh Penguins kommer till mig i Vita Huset för en ceremoni. Bra lag!", skriver Trump på Twitter.

TT-AFP

ANNONS