Svensken Anthony Elanga har blivit utsedd till förra säsongens bästa unga spelare i Manchester United.
Svensken Anthony Elanga har blivit utsedd till förra säsongens bästa unga spelare i Manchester United. Bild: Rang Nina E. Rangøy/NTB

Svenske United-talangen prisad

Fotbollstalangen Anthony Elanga går från klarhet till klarhet i storklubben Manchester Uniteds akademi. Nu har den 18-årige vänsteryttern, som är svensk U17-landslagsman, blivit utsedd till förra säsongens bästa unga spelare i klubben.

ANNONS

Tidigare har blivande storstjärnor som Ryan Giggs, Paul Scholes, Wes Brown och Marcus Rashford – och svensken Bojan Djordjic – tilldelats samma utnämning.

"Anthony förtjänar det här priset. Han är en spännande spelare och gjorde några fantastiska mål för U18-laget förra säsongen", säger Manchester Uniteds akademichef Nick Cox till klubbens webbplats.

Elanga prisas för sina kvaliteter, både på och utanför planen.

"Han ger alltid sitt yttersta, oavsett om det handlar om hans utbildning, träning eller återhämtning, och det är precis det vi vill se hos våra unga spelare", säger Cox.

Anthony Elanga gjorde sju mål på nio matcher förra säsongen, som avbröts i förtid på grund av coronapandemin. Nyligen gjorde han A-lagsdebut för Manchester United i en träningsmatch mot Aston Villa.

ANNONS

Priset som Anthony Elanga – son till den gamla Malmö FF-stjärnan Joseph Elanga – tilldelas bär Jimmy Murphys namn, för att hedra den forna Manchester United-ikonen som var verksam som bland annat assisterande tränare, hjälptränare och scout från 1946 fram till sin död 1989.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS