Tobias Ludvigsson tycker att Tour de France ska köras med publik – eller inte alls. Arkivbild.
Tobias Ludvigsson tycker att Tour de France ska köras med publik – eller inte alls. Arkivbild. Bild: Marit Hommedal/NTB/TT

Svenske cyklisten: Ställ in Tour de France

Tour de France kan genomföras utan publik. Fel, tycker svenske cyklisten Tobias Ludvigsson.
– Hälsan går först och det finns viktigare saker än en cykeltävling just nu, säger han till SVT.

ANNONS

Det var på torsdagen som Frankrikes idrottsminister Roxana Maracineanu i en radiointervju sade att det ännu inte tagits något beslut kring hur det blir med årets upplaga av Tour de France.

Ett tänkbart alternativ är att genomföra cykelklassikern som planerat – trots den rådande coronapandemin – men utan publik.

En som dock vänder sig emot ett sådant förslag är svenske proffscyklisten Tobias Ludvigsson som hade Tour de France som ett stort mål inför säsongen.

– Jag har kört touren en gång och det var helt galet med publik och cykeltävlingar ska ju ses av publik, framförallt Tour de France, säger han till SVT.

ANNONS

29-åringen, som tävlar för det franska laget Groupama – FDJ, tycker att tävlingen inte borde köras över huvud taget om inga åskådare får närvara.

– Nä, det tycker jag inte, hälsan går först och det finns viktigare saker än en cykeltävling just nu.

Tour de France är planerat att köras 27 juni–19 juli.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS