Sarah Sjöström. Arkivbild.
Sarah Sjöström. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Svenska stjärnorna skulle stödja OS-flytt

Sarah Sjöström och Angelica Bentsson stödjer Internationella olympiska kommitténs, IOK:s, förmodade beslut att skjuta fram sommar-OS i Tokyo på grund av det nya coronavirusets globala utbrott.

ANNONS

"OS i Tokyo kommer att flyttas fram till ett ännu obestämt datum. Säkerheten och hälsan måste komma främst", skriver simstjärnan och OS-guldmedaljören Sarah Sjöström på sitt Instagramkonto och fortsätter:

"Förhoppningsvis kan idrottare runt om i världen snart återgå till sina normala träningsplatser. Jag sätter stor tilltro till att IOK tillsammans med WHO (Världshälsoorganisationen) tar det säkraste beslutet om när OS kan arrangeras."

Sjöström publicerade inlägget efter att den mångåriga, kanadensiska IOK-ledamoten Dick Pound berättat för flera medier att OS inte kommer att starta den 24 juli som planerat.

Stavhoppsstjärnan Angelica Bengtsson, som även hon hade varit ett svenskt medaljhopp i Japan i sommar har också förståelse för det förmodade beslutet som IOK ännu inte har bekräftat.

ANNONS

– Det låter rimligt. Det är många ute i världen just nu som inte får träna ute i arenorna och det skulle kännas dumt om man åkte till ett OS och kände att man inte hade lika förutsättningar, säger hon till SVT.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS